Nevjerojatno: U krvavom obračunu na stadionu Partizana sudjelovali Splićani, koji nisu dio hrvatske navijačke scene?

Foto: snimka zaslona

I dok se dobar dio Europe zgraža  nad brutalnim nasiljem u Beogradu na utakmici između Partizana i Crvene zvezde mnogi istovremeno postavljaju pitanje tko je sudjelovao u tom kaosu, tko je inicijator kaosa? Kako piše Slobodna Dalmacija navodno su dio kaosa u Beogradu bili i Splićani!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin Ante Firić (26) teško je ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde, piše Slobodna Dalmacija. Ante je navodno navijač Partizana.

Naime, Firić je hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) te je životno ugrožen nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu, pišu pak srbijanski mediji.

Sukob dvije frakcije Grobara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Slobodna Dalmacija piše kako su s Antom Firićem u Beogradu bili i još neki Splićani, među njima je i  Damir Tovarović, koji je također ozlijeđen u sukobu na južnoj strani stadiona Partizana. Tovarović je inače poznat široj hrvatskoj javnosti.

”Splićani su u Beograd došli na poziv kolega iz beogradskoga podzemlja koji pokušavaju vratiti prevlast na tribini koja okuplja najžešće Partizanove ultrase. Zanimljivo je pri tome da ni Firić ni Tovarović, kao ni ostali Splićani koji su sudjelovali u akciji ‘stadion’, nisu dio hrvatske navijačke scene, niti ih se moglo vidjeti uokolo hrvatskih nogometnih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona/Telegraf.rs

Ante Firić u medije je prvi put dospio nakon što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio dio grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu, dok je Damir Tovarović u novinama uglavnom boravio na sportskim stranicama kao državni prvak u borilačkim sportovima”, navodi Slobodna Dalmacija.

U videu koji je objavio srpski Blic vidi se na minuti i 15 sekundi kako jedan o huligana kaže kako je iz Splita. Zatim mu je pitanje ponovljeno, s obzirom da je nastala nevjerica, ponovno kaže da je iz Splita.

Kako god bilo da bilo, beogradski policajac postavio je možda i najbolje pitanje koje je trebalo postaviti, odakle Splićani u sukobu divljaka u Beogradu?  Srećom, kako smo već spomenuli, ne radi se o ljudima koji dolaze iz hrvatskog navijačkog miljea, već iz nekog sasvim drugog svijeta…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.