Trener koji je bio i svjetski prvak: Australci na klupi svoje reprezentacije žele brazilskog stručnjaka Luiz Felipe Scolarija

Foto: fah

Brazilski nogometni stručnjak Luiz Felipe Scolari (69) korak je do preuzimanja australske nogometne reprezentacije, prenose mediji u ‘Down Under”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Ange Postecoglou podnio ostavku ‘Socceroosi” su u potrazi za izbornikom koji će ih voditi na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Kao najveći kandidat spominje se brazilski stručnjak Scolari koji je u studenom ove godine napustio klupu kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea.

Čelnici Australskog nogometnog saveza (FFA) za sada šute, dok je Scolari bio nešto rječitiji.

“Ja sam jedan od trenera s koji su vodeći ljudi saveza razgovarali. To je sve što vam mogu kazati,” kazao je Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scolari je tijekom karijere vodio 20-tak klubova i tri reprezentacije (Brazil, Portugal, Kuvajt). Ukupno je osvojio 23 klupska trofeja, s Brazilom je bio svjetski prvak (2002) i pobjednik Kupa konfederacija (2013), na klupi Portugala je bio europski doprvak (2004), dok je s Kuvajtom osvojio Zaljevski kup (1990).

Australija je pod vodstvom Ange Postecogloua izborila plasman na svjetsko prvenstvo, a samo nekoliko dana nakon što su “Sooceroosi” izvadili vizu za Rusiju Postecoglou je podnio ostavku.

“Bila je to iznimno teška odluka. Teškog srca moram završiti to putovanje. Vođenje reprezentacije svoje zemlje je privilegija, ali i velika odgovornost. Osjećam da je sada pravo vrijeme da tu odgovornost prenesem na nekoga tko će imati dovoljno energije koja je potrebna,” kazao je Postecoglou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija će na SP-u u Rusiji igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Danskom i Peruom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.