Nezadrživa hrvatska vaterpolska reprezentacija novom pobjedom izborila polufinale Svjetske lige

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale završnog turnira Svjetske lige u ruskoj Ruzi nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Kazahstana 19-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to četvrta uvjerljiva pobjeda hrvatskih vaterpolista koji su u skupini pobijedili Japan (13-5), Rusiju (12-7) i Australiju (8-3).

Dvoboj protiv Kazahstana bio je tek jači trening, a ‘barakude’ su do pobjede predvodili Anđelo Šetka s pet golova i Ante Vukičević s tri gola, dok su Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Loren Fatović i Javier Garcia zabili po dva pogotka. Kod Kazahstana Murat Šakenov je zabio dva gola.

Za ulazak u finale odabranici izbornika Ivice Tucka igrat će u subotu protiv Italije koja je u četvrtfinalu pobijedila Australiju 13-5. Najefikasniji u redovima talijanske vrste bili su Pietro Figlioli s pet golova, te Alessandro Nora i Michael Bodegas sa po dva gola. Kod Australaca, koje vodi hrvatski stručnjak Elvis Fatović, najefikasniji igrač je bio Jarrod Younger s dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u polufinale je izborila i reprezentacija Srbije koja je bez većih problema pobijedila Japan 19-10. Branitelj naslova u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta Rusija – SAD.

ČETVRTFINALE – 23. lipnja

HRVATSKA – Kazahstan 19-3
Italija – Australija 13-5
Srbija – Japan 19-10
Rusija – SAD večeras

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE – 24. lipnja

HRVATSKA – Italija
Srbija – Rusija/SAD

ZA 3. MJESTO – 25. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE – 25. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.