(FOTO) Nezaustavljivi: Bayern u sjajnoj utakmici osvojo njemački Superkup ujedno i peti trofej u 2020. godini

Foto: fah

Nogometaši prvaka Europe, Bayerna, u sjajnoj su utakmici srušili Borussiju Dortmund te su osvojili njemački Superkup. Inače, Bayernu je to osmi Superkup, Borussija je dosad u šest navrata osvajala spomenuti trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, poslije Bundeslige, poslije osvojene Lige prvaka, poslije UEFA-ina Superkupa, Bayern je osvojio i njemački Superkup, koji se igrao na praznoj Allianz Areni. Domaćin je na kraju slavio 3:2.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

”Oba trenera dosta su ispremiješala postave, tako za Bayern nisu igrali Leroy Sane, koji će zbog ozljede koljena izbivati najmanje dva tjedna, te Leon Goretzka, njega su pak uhvatila leđa, a na klupi su u odnosu na poraz u Sinsheimu ostali Boateng, Alaba i Zirkzee.

I gostujući strateg Lucien Favre bio je primoran mijenjati, zbog bolesti dišnog sustava izostali su Bürki i Sancho, a poraz od Augsburga mjesto u prvoj postavi platili Witsel, Guerreiro, Bellingham i Reyna. Domaći su poveli u 18. preko Tolissoa, a kada je Müller u 32. povisio na 2:0 mnogi su pomislili da je utakmica riješena.
Međutim, Brandt je u smiraj prvog dijela smanjio, a u 55. Haaland je i izjednačio rezultat. Ipak, Bayern je došao do pobjede pogotkom Kimmicha koji je sa zemlje uspio petom prebaciti Hitza i tako donijeti osmi domaći Supekup u Bayernove vitrine”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su počeli onako kako se od prvaka Europe i očekuje, već u 18. minuti poveli su preko Tolissoa nakon sjajne kontre. Na 2:0 je povisio Muller koji je lijepo pogodio glavom nakon centaršuta Daviesa. No dortmundska Borussija se nije predavala te se uspjela vratiti u utakmicu. Najprije je Brandt iskoristio proigravanje Haalanda, a nakon toga je Haaland sam uspio prevariti Neuera za dovesti utakmicu u neizvjesne vode. Nakon toga su Bavarci krenuli žestoko naprijed te su konačno slomili Borussiju. Naime, Lewandowski i Kimmich su istrčali lijepu kontru, bek Bavaraca izbio je sam pred pričuvnog golmana Hutza koji je obranio njegov udarac, nakon čega je ovaj u padu na čudan način pogodio za pobjedu novog trofeja vrijednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.