NHL: Blackhawksi otpustili trofejnog trenera Quennevillea

Foto: FAH

Američka profesionalna hokejaška momčad Chicago Blackhawks otpustila je trofejnog trenera Joela Quennevillea (60) koji je vodio do tri NHL naslova zbog lošeg ulaska u sezonu te na njegovo mjesto imenovala tek 33-godišnjeg Jeremyja Collitona, koji će tako postati najmlađi glavni trener u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod Quennevilleovim vodstvom Blackhawksi su osvojili Stanley Cup 2010., 2013. i 2015. godine, dok su posljednji naslov prije njegova dolaska u klub osvojili još davne 1961., no nakon što momčad nije izborila ulazak u doigravanje prošle sezone, a u ovu je krenula sa 15 osvojenih bodova u prvih 15 utakmica vodstvo kluba odlučilo se na promjenu.

“Kako su naši navijači mogli vidjeti u posljednjih 10-ak godina, ovaj klub se više ne ustručava donositi teške odluke. Naravno da je Joelovo otpuštanje bilo teško, jer smo pod njegovim vodstvom ovom gradu i navijačima osigurali proslavljanje tri naslova prvaka”, kazao je vlasnik kluba Rocky Wirtz.

“Vrlo smo sretni što u svojoj organizaciji imamo Jeremyja Collitona za kojega vjerujemo kako je najbolji izbor za nastavak vođenja igrača koje imamo. Vrlo je impresivan u ulozi komunikatora, vođe i trenera. Zna naš sustav, razumije igrače i kulturu kluba te vjerujemo kako s njim možemo dalje rasti”, izjavio je generalni menadžer Blackhawksa Stan Bowman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Colliton je tijekom igračke karijere proveo osam sezone u NHL-u i AHL-u, a trenerskim se poslom počeo baviti prošle sezone kada je preuzeo AHL momčad Rockford IceHogs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.