Ni Goranu Ivaniševiću to nije uspjelo: Porazu unatoč nitko od Hrvata kao Marin Čilić u 117 godina dugoj povijesti Queen’s Cluba

Foto: Twitter

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP turnira u londonskom Queen’s Clubu, igrao je protiv  nezgodnog Španjolca, iskusnog 35-godišnjeg Feliciana Lopeza, igrača kojeg je lakoćom s uvjerljivih 6-1, 6-3, 6-3 nedavno svladao u osmini finala Roland Garrosa, turnira koji se za razliku od Queen’s Cluba igrao na zemlji. Dakle, to su neke posve drugačije okolnosti. Međutim, u Londonu ipak druga priča, nakon odličnog prvog seta preokret, u dva tie-breaka bolji je bio španjolski tenisač, koji je tako osvojio prestižni turnir.  Marin je ostao na 17 osvojenih turnira u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod Queen’s Cluba, turnira bogate tradicije koji se igra na travnatoj podlozi Londona, recimo kako se radi o turniru 117 godina duge tradicije. Naime, prvi pobjednik turnira bio je Britanac Harry S. Barlow davne 1890. godine. U tih 117 godina samo je jedan Hrvat uspio osvojiti turnir. Naravno, on se zove Marin Čilić.  Sjajni Hercegovac je u Queen’s Clubu slavio 2012. godine pobjedom protiv Davida Nalbandiana, koji je našem igraču predao meč u drugom setu, iako je dobio prvi set.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Igrao je Marin i finale Queen’s Cluba prije četiri godine, no, izgubio je od sjajnog Britanca, danas prvog tenisača svijeta, Andy Murraya. Dakle, Marin Čilić, porazu unatoč, najuspješniji je Hrvat Queen’s Cluba, tri finala, jedan naslov. Posljednje finale, nažalost, izgubio je isključivo vlastitim pogreškama, a bio je vrlo blizu.

Ni velikom Goranu Ivaniševiću, još uvijek službeno najboljem hrvatskom tenisaču svih vremena, pobjedniku Wimbledona 2001. godine, nije uspjelo pobijediti u Queen’s Clubu. Igrao je Goran Ivanišević finale davne 1997. godine, međutim, u finalu je nakon dva seta izgubio od Marka Philippoussisa. Koliko je teško osvojiti Queen’s najbolje dokazuje spomenuta činjenica. Ivanišević je oduvijek igrao najbolje na travi, no, u Londonu, u Queen’s Clubu, nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Queen’s Clubu pobjeđivali su najveći tenisači svijeta, velikani svog vremena, od Lendla do Samprasa i Nadala, no, nikad Roger Federer i nikad Novak Đoković. Dvojica po mnogima najboljih tenisača svijeta u novije, moderno vrijeme.

Kad smo kod Queen’s Cluba recimo kako je uz Gorana te, naravno, Marina, finale igrao i Ivo Karlović, jedan od najvećih servera svih vremena. Ivo je u finalu poražen 2005. godine od Amerikanca Andy Roddicka. Naravno, pogađate, izgubio je Ivo 2:0 u setovima, ali svoj servis nije izgubio. Bilo je dva puta po 7:6 za američkog tenisača razornog servisa.

Marin Čilić uoči Wimbledona, bez obzira na poraz od Lopeza, u dobroj je formi, igra vrlo dobro, na trenutke odlično, na travi, što je važno za njega s obzirom kako brani puno bodova iz prošle godine kada je u Wimbledonu poražen tek poslije drame u pet setova, i to u četvrtfinalu, od najvećeg – Rogera Federera. Od ponedjeljka Čilić će biti šesti tenisač svijeta na ATP ljestvici, što je povratak na najbolji rejting karijere. No, tek sad slijede pravi izazovi… U Wimbledonu se od tenisača kao što je Feliciano Lopez ne bi smjelo gubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.