Nije se ni snašao, ni smjestio: Teške optužbe na račun hrvatskog stručnjaka Igora Tudora!

Foto: Twitter

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor nije dugo uživao u činjenici da je preuzeo vođenje kultnog turskog kluba Galatasarayja, praktički nekoliko sati nakon toga postao je metom turskih novinara, koji ga teško optužuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u turskim medijima može se pročitati kako je Tudor s bivšim sportskim direktorom PAOK-a, Frankom Arnesenom, sudjelovao u sumnjivim transferima igrača dok je vodio momčad tog grčkog prvoligaša. Naravno, radi se tek o medijskim konstrukcijama koje za sada nisu naišle na odjek kod čelnika novog kluba bivšeg igrača Hajduka. Turski novinari se pribojavaju da bi Tudor s poslovima kakvima se navodno bavio u Grčkoj mogao nastaviti i u Turskoj, odnosno Galatasarayju, s kojim je već odradio prve treninge.

Navodno je Tudor u Grčkoj ugovorio 20 transfera s Arnesenom koji je preko hrvatskog trenera te igrače navodno gurao u sastav. Navodno je na taj način Danac također uzimao udio od svakog transfera te je analogno tome zaradio veliki novac. Zanimljivo da se o svemu tome u Turskoj nije pisalo, niti se previše potenciralo, dok je Tudor bio trener manje poznatog kluba.

Turski mediji tako dodaju kako među sumnjive transfere ubrajaju oni Gojka Cimirota i Dimitra Berbatova koji su u PAOK stigli iz Sarajeva, odnosno Monaca, za koji igra i hrvatski reprezentativni golman Danijel Subašić. Bosansko-hercegovački prvoligaš tada je zaradio oko 800 000 eura, dok su menadžeri podijelili 250.000 eura. Bugarin Berbatov je zaradio 950 tisuća eura, no, ono što je zanimljivo je to da je navodno pola milijuna eura završilo u nepoznatim rukama. Turski novinari pokušavaju ”odgonetnuti” gdje i kod koga novac završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo za kraj, Igor Tudor bi na klupi Galatasarayja trebao debitirati u subotu protiv Rizespora, a samo tjedan dana kasnije očekuje ga veliki izazov, veliki derbi s vodećom momčadi turske lige, Bešiktašem. Igor Tudor već je u prvim intervjuima, kako smo pisali, obećao trofeje, naslove…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.