Niko Kovač i ”pobunjenici” iz svlačionice: Od samog početka hrvatski trener suočen je s podcjenjivačkim odnosom dijela njemačkih medija

Foto: fah

Aktualni prvak Njemačke, Bayern, predvođen bivšim hrvatskim izbornikom, Nikom Kovačem, u osmom kolu Bundeslige u subotu od 15:30 sati gostuje kod Augsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza od Hoffenheima momčad hrvatskog trenera pod imperativom je pobjede, a ujedno je to i prilika Bayernu da popravi dojam poslije iznenađujućeg domaćeg poraza. Dakako, veliki motiv Bavarcima je i povratak na prvo mjesto ljestvice koje su izgubili poslije već spomenutog poraza u prošlom kolu na Allianz Areni od momčadi Andreja Kramarića.  Da bi se Bayern vratio na prvo mjesto Borussia Mönchengladbach i Wolfsburg moraju kiksati u svojim utakmicama. No, sezona je duga, a Bundesliga je praktički tek počela, uostalom Bayern je i prošle sezone u drugom dijelu prvenstva stisnuo gas i osigurao novu titulu, a osvojili su i Kup.

Nakon susreta s Hoffenheimom i šokantnog poraza, kako smo već pisali, njemački mediji raspisali su se nadugo i naširoko o odnosu Nike Kovača i Thomasa Müllera, zvijezde Bayerna i ljubimca domaćih navijača, koji pao u drugi plan nakon što je hrvatski stručnjak stigao na klupu njemačkog velikana. Podsjetimo, Müller je u dosadašnjem dijelu sezone u sedam utakmica dobio tek  ukupno 266 minuta što je 40,9 u prosjeku. Na poziciji Mullera igra Coutinho, novo Bayernovo pojačanje, zbog čega se Niko našao na udaru dijela njemačkih medija, a posebno Bilda, jednim dijelom već smo pisali o tome. Pisali smo kako je Bild spomenuo da u svlačionici Bayerna Kovač ima problem s ”pobunjenicima” te da je zbog toga popustio i dat će od prve minute Mulleru priliku protiv Augsburga.

Bez obzira na medijski pritisak i nezadovoljstvo razmaženih zvijezda bavarskog diva hrvatski trener nije smio popustiti. Na taj način, naime, igrači uz pomoć novinara koji su im bliski vrše pritisak na trenera, a s vremenom počnu živjeti u uvjerenju kako su oni sami treneri. Kovač se ne smije dopustiti da mu igrači, kako god se zvali, i tko god stajao iza njih i dao im potporu, upravljaju svlačionicom. Kad jednom popustite teško je ponovno napraviti red, koji očito nedostaje Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će protiv Augsburga navodno igrati Coutinho, ali i Thomas Muller.

”Kovač se prepao i povukao potez kojim će svima udovoljiti”, piše i likuje Bild.

Kako smo već spomenuli najbolji odgovor Bildu i ”pobunjenicima” iz svlačionice su tri boda s gostovanja kod Augsburg. Nažalost, od samog dolaska na klupu Bayerna Niko Kovač je suočen s ”neprijateljskim”, bolje rečemo podcjenjivačkim, odnosom dijela medija i s time mora naučiti živjeti i pobjeđivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.