Niko Kovač: Ja dajem sve svoje u Božje ruke, kako dragi Bog odluči tako će i biti!

Hrvatska nogometna reprezentacija za manje od pola sata u Oslu igra možda i odlučni susret protiv Norveške u kvalifikacijama za EURO, a izbornik Niko Kovač očekuje da njegovi nogometaši daju sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad znamo na čemu smo. Situacija se na tablici malo pogoršala za nas, razmak se smanjio, ali još uvijek smo u prednosti. Oni imaju imperativ, mi nemamo, ali želimo pobjedu. Moramo se dobro fizički pripremiti, kao i mentalno. Ulog je velik, no sve je u našim rukama”, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač dan prije susreta u Oslu.

Hrvatska dočekuje zadnje tri utakmice u kvalifikacijskoj skupini H na drugom mjestu u skupini, iza Italije te ispred Norveške, a za razliku od susreta u Azerbajdžanu, vrijeme će biti ugodnije, dok domaćini mogu očekivati dobru navijačku atmosferu i podršku.

“Očekivat ću Hrvatsku koja će dati sve od sebe kako bi pobijedila. Nešto ćemo sitno promijeniti, a svi znaju što ih čeka. Moramo pokazati ono što nam je nedostajalo u Azerbajdžanu, a to je zabiti gol”, kaže Kovač, koji dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nećemo srljati, nećemo glavom kroz zid. Bit ćemo pametni. Mislim da smo bolja momčad, da imamo veće nogometno znanje, ali to treba dokazati djelom, a ne riječima. Norvežani su taktički i fizički jaki i tu se moramo dobro suprotstaviti. Promijenili su neke igrače, čak i stil i sigurno je bolja nego u Zagrebu. Osim toga, disciplinirani su i kompaktni u obrani, nema ispadanja ni u kojem smjeru, a znamo koliko je to teško probiti”, najavio je hrvatski izbornik.

Izbornika Kovača dočekale su i špekulacije proizašle iz nezadovoljstva čelnika Saveza kako bi ga u slučaju poraza mogao dočekati i otkaz.

“To je prva priča koja čujem. Nisam ovih dana otvorio nijednu našu stranicu, ni novine. Što se piše i govori na to ne možemo utjecati. Možemo utjecti samo na ono što je na terenu. Ja dajem sve svoje u Božje ruke. Što god dragi Bog odluči bit će tako” – rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav protiv Norveške

Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Vrsaljko – Brozović, Modrić – Pjaca, Rakitić, Perišić – Mandžukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.