Niko Kovač: “Nažalost, na Strinića u Brazilu ne možemo računati”

“Nažalost, Ivan Strinić neće s nama na pripreme u Austriju, time je otpao i iz konkurencije za nastup na svjetskoj smotri u Brazilu”. Rekao je to izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dan prije odlaska u Bad Tatzmanndorf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, izbornik je pojašnjavao…

– On bi sad u najmanju ruku bio deset dana izvan pogona. Mi 2. lipnja moramo predati popis od 23 igrača. Osobno, žao mi ga je, on je igrač koji je dugo godina u reprezentaciji. No, moramo biti korektni i prema ostalima koji će tražiti šansu. Morati ćemo tražiti neko drugo rješenje. Naša lijeva strana terena je nekako problematična. Mi na toj poziciji nemamo puno igrača. Imamo sigurno rješenja za taj problem, imamo igrača koji su to već igrali. Probati ćemo u Austriji dosegnuti prava rješenja.

O situaciji na početku priprema za SP Niko Kovač veli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo dva nova člana stručnog stožera. Luka Milanović je bio na treningu, on je kolega profesora Jukića s Kineziološkog fakulteta. Imamo jednog video-analitičara. Francuza Nicolasa Jouviera. Imamo novi sustav s kojim radimo, na taj način brzo analiziramo utakmice. To koriste veliki klubovi… To je jedan francuski stručnjak, iz Montpelliera. On će nam izanalizirati sve naše utakmice, ali i utakmice suparnika. Vi koji radite na televiziji znate koliko dugo traje sjeckanjemi montaža materijala. Imati ćemo još jednog Irca, Barry Hamiltona. On je stručnjak za gps sistem, kojim se otkriva koliko igrača istrče. To će nam puno pomoći na treninzima. Sad ćete vi reći da imamo puno tehnike. No, to koriste veliki klubovi. I vi imate svi kompjutore i pametne telefone.

O dojmovima nakon posjete Slavoniji..

– Otišli smo u Slavoniju jer smo smatrali da moramo otići dati moralnu podršku. Htjeli smo im dati i financijsku podršku, ljudi moraju krenuti ispočetka. Želimo im uistinu olakšati situaciju. Mislim da je normalno da smo se pojavili tamo. Ne, nije nam to ništa poremetilo u početku priprema. Sve je dobro organizirano. Imali smo pola godine sve pripremiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.