Niko Kovač: Širi popis igrača za Svjetsko prvenstvo objavit ću 14. svibnja

Svjetsko prvenstvo u Brazilu je sve bliže, a navijači s nestrpljenjem očekuju imena putnika, koje će Niko Kovač pozvati na putovanje na južnoamerički kontinent. Neizvjesnosti je došao kraj, a hrvatski izbornik otkrio je datum kad će objaviti popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Širi popis sam namjeravao objaviti 13. svibnja, ali tad se igra finale Kupa pa ću popis objaviti dan kasnije, 14. svibnja jer ne bi bilo u redu zasjeniti time utakmicu – rekao je Niko Kovač, koji ima slatke brige jer njegovi reprezentativci igraju sjajno u Europi.

Najviše ga veseli uspjeh Luke Modrića, koji se s Real Madridom plasirao u finale Lige prvaka zbog čega će kasniti na pripreme.

– Volio bih da u Bad Tatzmannsdorf dođe s peharom Lige prvaka. Modrić me oduševio u Münchenu na uzvratnoj utakmici polufinala kojoj sam nazočio. Vidi se taktička zrelost koju je naučio od Mourinha i Ancelottija, jednostavno blista. Sve mu ide lako za nogom, sve uspije realizirati, dosegao je punu zrelost, baš kao Ivan Rakitić u Sevilli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Raketa je također razveselio Niku Kovača plasmanom u finale Europske lige preko Valencije u uzbudljivim polufinalnim okršajima.

– Obojica igraju nogomet na svjetskoj razini jer su se profesionalno posvetili svome poslu, odgovorni su i disciplinirani. Pogledajte kako samo savršeno igraju u defenzivi, a ne samo u napadu. I Modrić i Rakitić trebaju biti uzori mladim nogometašima. Sretni smo što ih imamo, na vrh svijeta nisu došli rekreacijom.

Za razliku od njih dvojice, Mariju Mandžukiću sigurno nije lako u napadu Bayerna nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On najviše trpi kad Bayern zakaže, ovakva igra mu ne odgovara. Sve to ne znači da je on slab i bezvoljan, zapet je kao puška. Nije zaslužio kritike koje će prebroditi i bit će još bolji. Stabilan je i bez straha, puno puta ove sezone je spašavao Bayern – rekao je Kovač i dodao:

– Ne razumijem pad Bayerna, očito su se ispraznili nakon osvajanja njemačkog prvenstva, ali da bi ga Real ovako nadigrao… Real je bio sjajan i odigrao kako ne odgovara Bayernu.

Kovač će pozorno pratiti veliki finale 24. svibnja u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Real nije favorit, bit će skroz otvorena utakmica, a Atletico je pokazao da se može nositi sa svima, a na pragu je osvajanja španjolskog prvenstva. Finale će biti poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.