Niko Kovač tvrdi: Pozvao sam velik broj igrača Rijeke jer imaju hrvatske putovnice

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač odlučio je u prijateljskom ogledu, 12. studenoga u Londonu (20.45 sati), aktualnim svjetskim doprvacima Argentincima suprotstaviti momčad bez najboljih igrača koji će ostati pripremati se u Zagrebu za kvalifikacijski ogled s Italijom, 16. studenoga u Milanu (20.45 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kovačevom popisu za ove dvije utakmice, koje su na rasporedu u razmaku od samo četiri dana, zato su se našla čak 33 nogometaša. I dok Argentinci u London dolaze u najjačem sastavu, Hrvatska će na Boleyn Groundu, stadionu West Ham Uniteda, biti bez vratara Subašića, kapetana Srne, Ćorluke, Lovrena, Vide, Modrića, Rakitića, Pranjića, Perišića, Brozovića, Olića, Mandžukića i Kramarića.

Niko Kovač ističe “kako mu je Davor Šuker šef kojeg valja slušati”. Stoga je pred novinarima govorio…

– Trebali smo igrati s Amerikancima, ali predsjednik Šuker mi objasnio da je Argentina imala bolju ponudu. Ne znam u kojem će sastavu Argentina igrati, no o tome ne razmišljam, razmišljam tek o svojoj momčadi. Ne bojim se Argentinaca. Ta će utakmica biti veliki izazov kako za mene, tako i za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O velikom broju igrača Rijeke na popisu za dvoboj protiv Argentine tvrdi:

– Svi su zaslužili poziv, Rijeka igra sjajno u Europi. Pod Kekom konstantno napreduju. Pokazali su da se mogu nositi s europskim velikanima. Osim toga, većina igrača Rijeke za razliku od, recimo, Dinama ima hrvatske putovnice”.

Bez obzira na to, Kovač je u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu rekao da ne strahuje od mogućeg rezultatskom debakla u tom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bojim se nikoga, pa ni toga. Argentina je izazov za ove igrače koji će putovati, njima je to izlog. Siguran sam da možemo izvući dobar rezultat. Sve su to reprezentativci i većina je već bila s nama. Ne bih je nazvao rezervnom momčadi”, rekao je Kovač o kadru za utakmicu s Argentincima, u kojem će biti čak šestorica od sedmorice pozvanih igrača Rijeke, a samo dvojica od trojice pozvanih iz zagrebačkog Dinama.

“Rijeka još od prošle godine i dolaska Matjaža Keka igra jako dobro, na dobrom su putu i u Europskoj ligi. Vidi se da se ti igrači mogu nositi s najvećima u Europi. Većina igrača Rijeke, za razliku od Dinamovih, ima hrvatske putovnice”, argumentirao je svoj izbor Kovač.

Izbornik ne vidi problem u razdvojenosti od udarne postave za vrijeme boravka u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Propustit ću, zapravo, samo jedan pravi trening. Prvenstva su naporna, teško je igrati i putovati svaki treći dan, a nama je prioritet Italija. Želimo doći na tu utakmicu maksimalno spremni”, rekao je hrvatski izbornik koji će onima koji ostaju u Zagrebu priključiti još 10 do 12 igrača od onih koji će zaigrati protiv Argentine.

U dogovaranju utakmice sa svjetskim doprvacima Kovač nije sudjelovao, ali predsjedniku Davoru Šukeru ništa ne zamjera.

“Reprezentacije se moraju financirati i kroz prijateljske utakmice i jedina nam je mogućnost bila odigrati jedan susret prije dvoboja s Italijom. Prvo smo trebali igrati protiv SAD-a, no nešto se ‘okrenulo’. Vjerojatno je ponuda Argentinaca bila bolja”, zaključio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.