Nikola Karabatić: Neće mi smetati zvižduci jer znam da Hrvatska živi za rukomet, ali bilo bi bolje da ih nema jer me samo motiviraju!

Foto: fah

Nikola Karabatić je zaštitni znak rukometa, posebno Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moraš raditi, jedino tako možeš trajati. A meni je to zadovoljstvo jer još uvijek uživam u rukometu, ništa mi nije teško. Sigurno da sve te pobjede utječu na to, da te nose, ali bilo je i poraza i to su stvari koje moraš proći da bi bio jači”, kaže za Sportske novosti.

Žele u polufinale Eura.

“Sigurno da će to biti veliki izazov jer neće biti puno prostora za kiks. Konkretno, odmah na startu igramo s Norveškom, s kojom smo u posljednje vrijeme dosta igrali i znali gubiti, pa ako ne uspijemo, onda ćemo praktički ostati bez prava na kiks u nastavku natjecanja, a tu su onda još Hrvatska, Švedska… Uspijemo li s Norvežanima, imat ćemo pravo na jedan kiks u drugom krugu, a s tim je uvijek lakše živjeti. Mislim da je matematika vrlo jednostavna s obzirom na konkurenciju”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i Hrvatsku.

“Hrvatska je lani na SP-a igrala polufinale, izgubila je finale za gol, a to samo znači da je spremna na velike stvari. Razlog broj 1 je kvaliteta koju posjeduje. Mislim da je povratak Line Červara po pristupu dosta promijenio, da se promijenio ponešto i sastav u odnosu na Francusku, a sad, kako će to ispasti teško je reći. Hrvatska je uvijek u vrhu, sada je i domaćin i mislim jedan od glavnih favorita za naslov prvaka. To nije stvar kurtoazije, nego je činjenica”, rekao je.

“Puno se promijenilo od vremena kada su Francuska i Hrvatska dominirale na velikoj sceni. Puno ih se danas tome približilo, uz Dansku i Španjolsku, tu su Norveška, koja dobije Hrvatsku, pa Slovenija, koja osvoji medalju, pa Mađarska dobije Dansku. Izjednačenih je kao nikad i davati bilo kakvu prognozu je nemoguće. Mislim da je jako bitan trenutak forme, da su jako bitne ozljede koje mogu promijeniti situaciju u nekim trenucima unutar samog natjecanja. No, ako moram reći, mislim da su Hrvatska, Norveška, Danska i Francuska ipak malo ispred, barem na papiru”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voli igrati u Hrvatsku unatoč zviždanju.

“. Znam da ljudi vole rukomet, da cijela država živi za to i za sport kojim se bavim nema ljepše atmosfere od toga. Kad god sam igrao s Montpellierom, Kielom, Barcelonom, PSG-om i Francuskom, bila je vrhunska atmosfera. Zviždanje ne mijenja moje mišljenja o Hrvatskoj kao sportskoj zemlji i mjestu gdje uvijek rado dolazim. A što se zvižduka tiče, sami ste rekli da je bolje ne zviždati mi da mi se ne stvara dodatni motiv. I to je baš tako. Istina je, zvižduci me dodatno motiviraju”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.