Nikola Vlašić: Blanka ga je inspirirala, otac Joško vodio – pred njim je sjajna nogometna karijera

Foto: Facebook

Ne tako davno jedan je izvjestitelj dobro i duhovito zapazio – rekao je kako je dosad Nikola Vlašić bio tretiran kao mlađi brat atletičarke Blanke, a sada je Blanka postala starija sestra nogometaša Nikole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša sjajna atletičarka uživa u bratovim uspjesima, pokazala je to i kod njegovog prvijenca u dresu Evertona.

“Prvi od još mnogih”, objavila je na Twitteru.

Pohvale za Nikolu sa svih strana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Evertona Ronald Koeman nije bio zadovoljan kako je njegova momčad igrala, ali Nikolu je hvalio.

“Pozitivna strana su individualne predstave kao što je Vlašićeva, no njemu je 19 godina. Donio je energiju, počeli smo napokon igrati nogomet. Za razliku od ostalih nije tražio samo sigurnu opciju. Teška situacija za nas”, dodao je.

Engleski mediji proglasili su ga igračem utakmice, iako je igrao samo drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imao je ogroman utjecaj na igru, ne samo što je zabio, nego je sjajno prodirao, ai Calvertu-Lewinu stvorio je sjajnu priliku. Pokazao je ono što se očekuje od skupog ljetnog pojačanja”, piše Liverpool Echo. Dali su mu ocjenu osam.

Foto: Twitter

Osmicu mu je dao i Daily Mail.

“Njegovim se ulaskom sve promijenilo za Everton nabolje”, napisali su.

“Ulaskom na poluvremenu donio je brzinu i kreativnost do tada usporenoj igri njegove momčadi, dok je njegov prvi gol za Everton postigao sa samopouzdanjem koje nedostaje ostalim igračima njegove momčadi”, navodi ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka ga inspirirala, a otac Joško izgradio

“Nikola je uporan, ima strašnu volju i sestrina karijera ga jako motivira”, jednom je prilikom rekao njihov otac Joško Vlašić.

O razvojnom putu mladog Nikole za Sportske novosti govorio je upravo otac. Joško Vlašić otac je Nikole i Blanke Vlašić, sjajnih hrvatskih sportskih zvijezda koje su proslavile naš sport. Pred Nikolom je velika karijera, uvjereni su mnogi stručnjaci, brojni nogometni treneri.

Joško priznaje da je Hajduk Nikoli puno dao, no, isto tako tvrdi kako to nije bilo dovoljno da mladi nogometaš postane i vrhunski igrač, kakav po talentu sigurno može biti u doglednoj budućnosti.

S Nikolom je, kao i s Blankom, radio od malih nogu, a Nikola je na Poljud stigao na poziv bivšeg sjajnog igrača tog kluba, Gorana Vučevića, koji je s Hajdukom igrao Ligu prvaka davne 1994. godine. Inače, Vučević je bio trener Nikoli, kao i posrednik u transferu kroz koji će splitski klub zaraditi tri milijuna eura i ostatak podijeliti u postocima.

Jednom prilikom priznao je kako je i Zdravko Mamić u Dinamo želio dovesti Nikolu, no, od toga ipak nije bilo ništa.

“U Dinamu bi imao bolje suigrače i uvjete, ali u Hajduku je napadački očvrsnuo, morao je igrati obranu i potezati za cijelu momčad”, zaključio je Joško Vlašić, tvorac još jednog hrvatskog sportskog obiteljskog čuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.