Nikola Vlašić unatoč pandemiji koronavirusa poručuje: ‘Moćniji sam nego ikad!’

Foto: fah

Ofenzivni veznjak Vatrenih i moskovskog CSKA Nikola Vlašić sjajno je iskoristio nogometnu stanku za poboljšanje svojih igračkih kapaciteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kod kuće sam već više od mjesec dana, okružen s obitelji i prijateljima, kako će mi biti nego lijepo”, opisuje za Sportske novosti.

“Razgovaramo svaki dan, čekamo novosti, odluku oko nastavka prvenstva. Nažalost, u Rusiji se tek očekuje vrhunac vala koronavirusa, tako da je sudbina lige neizvjesna. Kažu da prvenstvo mora krenuti najkasnije 20. lipnja ili će biti prekinuto”, dodaje.

“Imamo 60 posto smanjena primanja dok god smo doma, 30 posto će nam plaća biti manja kad krenemo trenirati, a s prvom utakmicom vraćamo se na 100 posto. Svi moramo podnijeti teret ove izvanredne situacije i to je u redu”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, on je od onih koji ne ljenčare jer otac Joško složio mu je ritam treninga.

“Svako jutro imamo doista žestoke treninge koji traju između dva i pol do tri sata. Riječ je o razvojnim treninzima u iznimno visokom ritmu, tako da sam stalno “upaljen”, ali guštam, jer osjećam kako stalno napredujem. Ustvari, moj život u Splitu praktički je isti kao i u Moskvi. Ujutro trening, ručak, odmor i navečer opuštanje uz film, knjigu ili malo razgovora. Samo što nema utakmica…”, kaže.

“Više od mjesec dana sam u trenažnom procesu i bez imalo ustezanja mogu reći da sam spremniji nego ikad u životu. Mi već godinama imamo režim treninga čije rezultate pratimo kroz određene parametre. Nema rekorda koji nisam poskidao proteklih dana i to ne samo jednom. Jedan mi je rekord stajao pet, šest godina… Moćniji sam nego ikad, osjećam to u svakom treningu i pucam od samopouzdanja. I baš mi je jako stalo da se što prije vratim na teren kako bih i na utakmicama demonstrirao svoj napredak”; poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Naravno da ja imam veliki privilegij što mi je otac vrhunski stručnjak i što mi je omogućio dobre uvjete za rad čak i u ovako izvanrednim okolnostima. Imam taj privilegij i želim ga maksimalno iskoristiti, jer svjestan sam da bez teškog, ali i pravilnog rada ne mogu napredovati kako bih želio. Koliko god stanka potrajala, toliko ću ja raditi s jednakom energijom i željom. Iako, opet to ponavljam, više od ičega želim ponovno igrati”, jasan je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.