Europsko prvenstvo pred vratima, sve više problema s ozljedama

Rotterdam, 18.06.2023 - Utakmica finala Lige nacija Hrvatska - Španjolska na Feijenoord stadionu u Rotterdamu. Na slici Josip Juranović, Jordi Alba. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Do početka Europskog nogometnog prvenstva, na kojem, naravno, će svoju priliku tražiti i hrvatska reprezentacija, manje je od mjesec dana. Nažalost, u posljednje vrijeme sve veći broj nogometaša otpada zbog ozljeda, kod Hrvatske je otpao Nikola Vlašić, i to u trenucima kad je uhvatio pravu formu, no i drugi imaju velikih problema. Očito dolazi do zamora materijala usred duge i iscrpne sezone, nažalost, tendencija je da se igračima dodatno zagorča život povećanje broja utakmica godišnje. No to je neka druga tema. Spomenimo kako se u hrvatsku reprezentaciju vraća Ivan Perišić, što je veliki dobitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliži se nogometni spektakl godine

Svi s velikim nestrpljenjem čekaju 14. lipanj te početak glavnog nogometnog događaja godine iako pojedinci nisu imali dovoljno sreće da bi potpuno zdravi i spremni dočekali spektakl u Njemačkoj. Posljednji u nizu ”nesretnika” je iskusni Isco, koji je doživio ozljedu na susretu Las Palmasa i Betisa. Naime, Isco se ozlijedio nedugo nakon što je dio medija objavio kako je on zajedno s Nachom na konačnom popisu španjolskog izbornika Luisa de la Funentea.

Podsjetimo, Španjolska igra u istoj, izuzetnoj jakoj, skupini s Hrvatskom te Italijom i Albanijom. I bez obzira na ovaj hendikep Španjolska ima izuzetno široku klupu te momčad sposobnu za najveće domete. Naime, Hrvatsku su Španjolci ne tako davno svladali u finalu Lige nacija poslije izvođenja jedanaesteraca. Neki će reći da su tijekom finala bili za najmanje nijansu bolji od izabranika Zlatka Dalića.

Isco pet godina nije bio dio španjolske reprezentacije

Recimo kako Isco nije bio dio španjolske reprezentacije od lipnja 2019. godine i utakmice protiv Švedske. Ni Nacho nije odavno igrao, međutim, bivši suigrači iz Reala navodno su bili u planu za Euro, međutim, Isco izgleda definitivno otpada poslije ozljede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Isco je dobio jak udarac koji mu je zgrčio listove i spriječio ga da hoda. Također ćemo vidjeti kako će se razvijati. Provest ćemo testove kako bismo utvrdili koliko je to ozbiljno”, rekao je trener Betisa Manuel Pellegrini komentirajući ozljedu nogometaša koji očito neće vidjeti Europsko prvenstvo, barem ne kao aktivni sudionik na terenu. Iako još uvijek neki tvrde kako minimalne šanse postoje. No nije isključeno da će španjolski izbornik morati posegnuti za pozivom novom igraču, no konačni popis sa nogometašima Španjolske za Euro još nije objavljen. Barem nije službeno.

Podsjetimo, Isco ima 32 godine te je osvojio čak pet Lige prvaka i to, kao i Modrić, u dresu Real Madrida, prije dvije godine prešao je u Sevillu, da bi krajem te 2022. kao slobodan igrač potpisao za Betis. U Betisu igra dosta dobro, međutim, ne smijemo zaboraviti da je nedavno Dinamo eliminirao Betis u šesnaestini finala Konferencijske lige. Isco je ove sezone zabio devet golova uz sedam asistencija na 36 mečeva u svim natjecanjima. Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 38 utakmica te je postigao 12 pogodaka.

Nacho u neizvjesnosti

Nadalje, već spomenuti Nacho Fernandez i dalje nije siguran hoće li se naći na popisu španjolskog izbornika iako je s Realom prvak Španjolske te jedan od standardnih igrača kultnog madridskog kluba. Međutim, sam status u španjolskom dresu nije mu baš idealan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tužan sam što se Nacho mora dodatno potruditi kako bi otišao na Euro. Mora li Nacho doista toliko dobro raditi da bi mogao igrati za Španjolsku? Ima i drugih kojim se vjerojatno isto događa, ali on je to odavno zaslužio”, kazao je njegov otac.

Nacho je za reprezentaciju Španjolske odigrao tek 24 utakmice, no nikad nije igrao na Europskim prvenstvima. Ovo mu je možda posljednja prilika, Na Svjetskim prvenstvima odigrao je dvije utakmice i to u Rusiji 2018. godine, bilo je to prvenstvo na kojem je Hrvatska osvojila povijesno srebro.

Španjolska će prvu utakmicu na Euru igrati protiv Hrvatske i to 15. lipnja u Berlinu, susret će se igrati od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.