Nikolina Ćaćić postala prva hrvatska boksačka olimpijka

Foto: HBS

Nikolina Ćaćić (20) postala je prva hrvatska boksačka olimpijka u povijesti nakon što je na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu izborila Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je u neviđenoj drami, u meču bez daha, bespoštednoj borbi od prve do posljednje sekunde velikim preokretom izborila put u Tokio u kategoriji 57 kg pobjedom nad turskom prvakinjom Aycan Guldagi sudačkim preglasavanjem (3-2).

“Dvije runde bile su užasno “guste”. Guldagi me malo i iznenadila, jer je bila puno pripremljenija i bolja nego lani u Bugarskoj kada sam je bez puno problema pobijedila. Trener Franjo mi je rekao da moram krenuti u juriš na sve ili ništa, da gubim meč i znala sam da moram napraviti osjetnu prednost da bih ga okrenula u svoju korist. I Turkinja se borila svim srcem, za obadvije je to bila prilika jednom u životu, imala sam osjećaj kao da smo razjareni bikovi jedna nasuprot druge i da ne biramo sredstva. Ne znam kakve sam sve udarce primila, nisam ih osjećala koliko sam bila pod adrenalinom. Neka, sve se isplatilo”, govorila je skromna Nikolina, nova olimpijka sa samo 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.