Nizozemska: Snažan vjetar uzrokovao urušavanje dijela krova na nogometnom stadionu

epa07766716 A view of the damage to the roof of the AFAS Stadium of soccer club AZ Alkmaar in Alkmaar, The Netherlands, 10 August 2019. Part of the roof of the stadium has collapsed. EPA/VINCENT JANNINK

Snažni vjetar je u subotu uzrokovao urušavanje dijela krova na nogometnom stadionu nizozemskog kluba AZ Alkmaar, ali na sreću nitko nije stradao jer su tribine bile gotovo prazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nas je iznenadilo. U šoku smo, ali sretni što nitko nije stradao”, kazao je izvršni direktor AZ Alkmaara Robert Eenhoorn, dodajući da je pokrenuta istraga zašto je došlo do urušavanja.

“Na stadionu se neće igrati ni jedna utakmica dok ne bude siguran”, dodao je.

Zbog štete nastale na ovom stadionu s 17.000 mjesta koji je izgrađen prije 13 godina u pitanje je dovedena i utakmica protiv ukrajinskog Marioupola u četvrtak u trećem pretkolu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AZ Alkmaar u nedjelju igra utakmicu drugog kola nizozemskog prvenstva u gostima kod Waalwijka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.