Nizozemski odbojkaš, pedofil osuđen za silovanje 12-godišnje djevojčice, ide na OI u Pariz

odbojkaš
Foto: Maarten van Hassel - wikiportret.nl

Nizozemski odbojkaš Steven ven de Velde, pedofil koji je silovao 12godišnju djevojčicu i za to je osuđen, je izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu. Vijest je to koja je šokirala Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stravični događaj odvio se prije deset godina, u kolovozu 2014., kad je ven de Velde doletio iz Nizozemske u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi upoznao djevojčicu s kojom se dopisivao neko vrijeme na Facebooku. Proveo je s njom nekoliko dana, a zatim je silovao. Znao je koliko djevojčica ima godina, priznao je krivnju za tri točke optužnice za silovanje djeteta, zbog čega je osuđen na četiri godine zatvorske kazne. Odslužio je samo godinu dana kazne. Zatim je pedofil pušten na slobodu.

> Njemački pedofili izvojevali prvu pobjedu; evo kako je do toga došlo

“Želim ispraviti sve gluposti koje su napisane o meni dok sam bio u zatvoru. Ništa od toga nisam pročitao, namjerno, ali razumijem da je bilo dosta loše, da sam označen kao seksualno čudovište, kao pedofil, ali nisam. Stvarno nisam. Svatko može imati mišljenje o meni, ali jedino je pošteno ako zna i moju stranu priče”, kazao je prilikom izlaska na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.