(FOTO) Njemački biciklist Marcel Kittel nastavio je dominirati na ovogodišnjem ‘Tour de Franceu’

Foto: fah

Njemački biciklist Marcel Kittel (Quick-Step) nastavio je dominirati u sprinterskim etapama na ovogodišnjem “Tour de Franceu”, u 11. etapi voženoj od Eymeta do Paua u dužini od 203.5 kilometra on je stigao do svog već petog etapnog slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Kittel je ponovno izbio na čelo vodeće skupine oko 100 metara prije cilja i pokazao kako je neuhvatljiv za konkurenciju preostalu na “Touru”. Samouvjereni Nijemac ovoga je puta pobjedu počeo slaviti sa više od 10 metara prije cilja kada je uvelike usporio što je umalo iskoristio drugoplasirani Nizozemac Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), no ipak je ostao pola metra “kratak”. Treće mjesto zauzeo je Norvežanin Edvald Boasson Hagen (Dimension Dana).

Vrlo blizu etapne pobjede bio je Poljak Maciej Bodnar (BORA) koji je uspijevao držati peloton na odstojanju od pola minute do minute u posljednjih 20-ak kilometara, ali je uhvaćen 200-tinjak metara prije cilja.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Britanac Chris Froome (Sky) sa 18 sekundi ispred drugog Fabija Arua (Astana) i 51 sekundom ispred trećeg Francuza Romaina Bardeta (AG2R).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vozači Kristijan Đurasek (UAE Emirates) i Robert Kišerlovski (Katjuša) ciljem su prošli kao 88., odnosno 124., ali u vremenu pobjednika. U ukupnom redoslijedu Kišerlovski je 48. sa 42:04 minuta zaostatka za Froomeom, a Đurasek 81. sa 59:38 minuta slabijim vremenom od vodećeg Britanca.

REZULTATI,
11. ETAPA:
1. Marcel Kittel (Njem/Quick-Step) 4:34:27
2. Dylan Groenewegen (Niz/LottoNL-Jumbo)
3. Edvald Boasson Hagen (Nor/Dimension Data)
4. Michael Matthews (Aus/Sunweb)
5. Daniel McLay (VB/Fortuneo-Oscaro)
6. Davide Cimolai (Ita/FDJ)
7. Andre Greipel (Njem/Lotto-Soudal)
8. Nacer Bouhanni (Fra/Cofidis)
9. Ben Swift (VB/UAE Emirates)
10. Danilo Wyss (Švi/BMC)
88. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/UAE Emirates)
124. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) svi isto vrijeme
UKUPNO:
1. Chris Froome (VB/Sky) 47:01:55
2. Fabio Aru (Ita/Astana) +18
3. Romain Bardet (Fra/AG2R) +51
4. Rigoberto Uran (Kol/Cannondale) +55
5. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) +1:37
6. Daniel Martin (Irs/Quick-Step) +1:44
7. Simon Yates (VB/Orica) +2:02
8. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +2:13
9. Mikel Landa (Špa/Sky) +3:06
10. George Bennett (NZ/LottoNL-Jumbo) +3:53
48. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) +42:04
81. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/UAE Emirates) +59:38

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.