Njemački biciklist Maximilian Schachmann osvojio šestu etapa utrke ‘Kroz Kataloniju’

Foto: fah

Njemački biciklist Maximilian Schachmann (Quick Step) pobijedio je u subotu u šestoj etapi utrke “Kroz Kataloniju”, koja je u dužini od 117 km vožena od Pobla de Segura do Torrefarrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U etapi koja je zbog snijega u Pirenejima skraćena za 77 kilometara Schachmann je u ciljnom sprintu bio bolji od Španjolca Diega Rubia.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Španjolac Alejandro Valverde (Movistar), koji je stigao na cilj u skupini koja je zaostala 18 sekundi, a među njima je bio i hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Katjuša) na 65. mjestu.

U ukupnom redoslijedu Valverde ima 16 sekundi prednosti u odnosu na Kolumbijca Egana Bernala (Sky), te 26 sekundi u odnosu na momčadskog kolegu Kolumbijca Naira Quintanu, dok je Kišerlovski na 71. poziciji sa 18:52 minuta zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je zadnja, kružna etapa u Barceloni, u kojoj će se biciklisti osam puta morati penjati na Montjuic.

Rezultati šeste etape:
1. Maximilian Schachmann (Nje/QUICK-STEP) 2:34:25
2. Diego Rubio (Špa/BURGOS BH) isto vrijeme
3. Sam Bennett (IRS/BORA HANSGROHE) +0:18
4. Matej Mohorič (SLO/BAHRAIN-MERIDA) 0:18
5. Roberto Ferrari (ITA/TEAM EMIRATES) 0:18
65. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) 0:18

Ukupni poredak:
1. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 24:56:48
2. Egan Bernal (KOL/SKY) +0:16
3. Nairo Quintana (KOL/Movistar) 0:26
4. Pierre Latour (FRA/AG2R) 0:48
5. Simon Yates (VBR/MITCHELTON-SCOTT) 1:12
71. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) 18:52

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.