Valverdeu druga etapa i ukupno vodstvo u Kataloniji, Kišerlovski zaostao 49 sekundi

Foto: fah

Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) pobjednik je druge etape ovogodišnje biciklističke utrke “Kroz Kataloniju”, koja se boduje za “WorldTour”, vožene od Matare do Vallsa u dužini od 175.6 kilometara, dok je hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Katjuša) ciljem prošao kao 115. sa 49 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde je u završnom sprintu iznenađujuće slavio ispred Južnoafrikanca Daryla Impeya (Mitchelton-Scott) i Australca Jaya McCarthyja (Bora), a tom je pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu s četiri sekunde prednosti ispred drugog McCarthyja i šest ispred trećeg Impeya.

Kišerlovski je u ukupnom redoslijedu 112. sa 1:01 minutom iza Valverdea.

Utrka u Kataloniji traje do nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
2. ETAPA:
1. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 4:41:50
2. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott)
3. Jay McCarthy (Aus/Bora)
4. Egan Bernal (Kol/Sky)
5. Matej Mohorič (Slo/Bahrain) svi isto vrijeme
115. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) +49
UKUPNO:
1. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 8:21:09
2. Jay McCarthy (Aus/Bora) +4
3. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott) +6
4. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +11
5. Matej Mohorič (Slo/Bahrain) +12
112. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) +1:01

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.