Njemački izbornik nakon poraza u polufinalu: ‘Nismo imali sreće, a bili smo bolji’

Foto: fah

Njemačka je ipak ostala bez finala Europskog prvenstva, svjetski prvaci nisu imali sreće u polufinalu Eura koje se igralo u Marseilleu, nisu imali ni strijelca koji bi znao utakmicu riješiti i barem jednu od brojnih prigoda pretvoriti u pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza od 2:0 njemački izbornik Joachim Löw je za poraz okrivio nedostatak sreće. “Večeras sreća nije bila na našoj strani. Nemam što prigovoriti svojim igračima”, izjavio je izbornik svjetskih prvaka, dok čitava Francuska slavi Antoine Griezmanna, koji je s dva pogotka presudio veliko i igrom bogato polufinale.

Napokon smo na Euru gledali utakmicu kakve smo željeli gledati od samog početka turnira u Francuskoj. Utakmicu velikih reprezentacija, punu ritma, prilika…

Koliko je teško njemački strateg primio ovaj poraz govore njegove riječi: “Bili smo bolja momčad večeras, bilo smo bolji na cijelom terenu, osim po golovima i rezultatu, sreća nas je napustila, nismo znali zabiti gol”, kazao je Löw pokušavajući opravdati poraz svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo,  u finalu Eura na  Stade de Franceu igrat će Francuska i Portugal. Bit će to repriza polufinala iz 2000. godine kada su Francuzi nakon dosta sreće prošli, a onda i osvojili Europsko prvenstvo, neki će reći da im je i sudac pomogao.

Iako je Francuska domaćin važno je reći da Ronaldo i ekipa imaju također veliku potporu, što se vidjelo i na utakmice Portugala i Hrvatske u Lensu.

Spomenimo kako su Francuzi dosad osvojili dva velika natjecanja na kojima su bili domaćini, SP 1998. i Euro 1984. godine. Prije 18 godina ih je vodio Zinedine Zidane, prije 32 godine Michael Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je pet, i ovo je šesti, puta bio u polufinalima Eura, no, samo jednom  u finalu i to 2004. kao domaćin, izgubio je od Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.