Njemački mediji kritiziraju Đokovićev ‘regionalni turnir’: ‘Šalje pogrešne signale’

Foto: fah

Teniski turnir Adria Tour, ‘regionalni turnir’ koji je organiziran na ideju prvoplasiranog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića, potaknuo je kritike u njemačkim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Teniski turnir Adria Tour, koji je inicirao Đoković, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na njemačkom jeziku. Najviše pozornosti privukla je zabava koja je poslije mečeva održana u jednom beogradskom klubu“, prenosi Deutsche Welle (DW) pod naslovom „Đoković i Beograd iritiraju“.

Ističe se kako minhenski dnevni list Süddeutsche Zeitung “vrlo žestoko kritizira u svom osvrtu prvi dio teniskog turnira Adria Tour, koji je održan u Beogradu“.

Taj list navodi kako je “sasvim neodgovorno da je, u vrijeme kada čitav svijet pokušava izići na kraj s epidemijom koronavirusa, gledalište u teniskom centru ’Novak’ bilo prepuno“, a da su se „nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorirali sve epidemiološke mjere fizičkog distanciranja“, prenosi DW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Đoković na gotovo ciničan način opovrgava svoju ulogu uzora koju je svojedobno za CNN definirao ovako: ’Ima mnogo sportaša koji ne shvaćaju u kojoj mjeri je njihov glas utjecajan. Ta se moć može pozitivno usmjeriti’. Ili ne – kao što je sada bio slučaj. Njegovi egzibicijski mečevi u okviru Adria Toura, praćeni valovima ’La Ole’, a koji su se i dogodili samo zato što postoji smrtonosni virus zbog čega su otkazane sve sportske priredbe, šalju u svakom slučaju pogrešne signale“, ocijenio je komentator njemačkog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.