NK Rijeka zatražio očitovanje predsjednice zbog izjava o klubu u vrijeme Jugoslavije: Evo što im je odgovorila!

Foto: fah

HNK Rijeka objavila je na svojoj web stranici kako su predstavnici kluba zatražili očitovanje predsjednice Republike Hrvatske vezano uz njenu izjavu o statusu riječkog kluba osamdesetih godina. Predsjednica im je odgovorila pismom, a iz kluba su ga prenijeli u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Obersnel napao Grabar-Kitarović zbog izjave da je “navijala za Hajduk i Dinamo jer je Rijeka bila rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu”

(VIDEO) Predsjednica: ‘Ako je itko nostalgičan, uvedimo tjedan dana bivše Jugoslavije – meni će on najviše koristiti jer me nitko neće smjeti kritizirati’

“Prije ću krepat’ nego se odreći svoje Rijeke!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poštovani gospodine Miškoviću,

Sinoć sam u svome govoru vrlo jasno iznijela stav o statusu nogometnog kluba Rijeka osamdesetih godina. Kako se moje riječi pokušavaju zlonamjerno reinterpretirati, osjećam potrebu još jednom potvrditi svoj nedvosmislen stav: tadašnjim političkim utjecajima na upravu našega kluba, Rijeku se u kontinuitetu pokušavalo povezati s Beogradom.

Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentiraniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sjedili su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentirani, ali politički podobniji dobivali priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterizirala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i nitko me ne može uvjeravati u suprotno. Armada je pri tome uvijek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvijek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj nogometni klub, svoje „Bijele“.

“Krepat’ ma ne molat” je i moje životno geslo i danas i budite uvjereni kako ću prije krepat’ nego se odreći svoje Rijeke! To sam geslo spomenula i preksinoć u govoru, zahvaljujući svojoj obitelji i voljenoj Domovini, posvećujući im Fulbrightovu nagradu za životno djelo”, odgovorila je predsjednica.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [451.42 KB]

Evo što su o svemu imali za reći iz kluba: “HNK Rijeka drži kako naš klub oduvijek bezrezervno pripada svojim navijačima, svome gradu, svome kraju, Hrvatskoj i svima koji je nose na srcu!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro: Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro je kratkom objavom na Facebooku rekao što on misli o izjavama Grabar-Kitarović: “Rijeka je super”.

“Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije. Ne znam tko je smješniji ili tragičniji – osoba koja, u nedostatku bilo kakvog suvislog programa, prodaje jeftine štoseve ili oni koji se pecaju na tu udicu. U vremenu kad nas po svim pokazateljima prestižu Bugarska i Rumunjska, kad stotine tisuća naših ljudi, u najboljim godinama, odlaze graditi neke druge države, kad se ne zna hoćemo li za koju godinu imati za mirovine, kad su građani izgubili povjerenje u državne institucije, naši “veleumnici” i najveća “veleumnica” među njima bave se Titom, Staljinom i pokretom nesvrstanih. Ovome može na kraj stati samo probuđeni i osviješteni narod. SAD IL’ NIKADA!”, napisao je Škoro nedugo nakon prve objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Što je predsjednica izjavila?

Predsjednica Grabar-Kitarović između ostalog je rekla: “Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka u to vrijeme je bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od nogometa. Značio je narodno zajedništvo.”

“Nogomet osamdesetih godina i prije toga nije bio samo nogomet, bio je izraz nacionalne pripadnosti. Pa sam tako ja, nadam se da mi neće zamjeriti neki, navijala i za Hajduk i za Dinamo. Voljela bih kad bi to zajedništvo juga i sjevera ponovno proradilo”, zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.