Nogometni klub Celtic pomaže Marijinim obrocima: Izgradit će 67 kuhinja u školama u najsiromašnijim zemljama svijeta

Foto: snimka zaslona

Jim Craig iz nogometnog kluba Celtic sastao se s Magnusom MacFarlane Barrowom, osnivačem Marijinih obroka, kako bi razgovarali o tome da uz pomoć Celtic FC fundacije sagrade 67 kuhinja u školama u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci i Celtic FC fundacija dugogodišnji su partneri, te cijene pomoć Celtica i njihovih navijača.

Trenutno je u tijeku prikupljanje novca, a na stranicama Marijinih obroka navode kako podržavanjem izgradnje 67 kuhinja svi mogu pomoći ostvariti cilj i promijeniti mlade živote s obećanjem svakodnevnog obroka u mjestu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet

Humanitarna udruga Marijini obroci Hrvatska treću godinu zaredom organizira utrku „Trčimo za Dijete 31“ kako bismo svi zajedno podigli svijest o Marijinim obrocima i tako dosegnuli još veći broj gladne djece kojima ćemo osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

Utrka će se održati 28. svibnja 2017. godine u parku Maksimir. Službeni početak programa je u 9:30 sati, a start utrke predviđen je u 11 sati. Osim glavne utrke na 5 kilometara, prije nje održat će se i dječja utrka na 800 metara koju će predvoditi hrvatski rukometni reprezentativci i članovi PPD-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prethodnih godina, u Maksimiru se toga dana neće samo trčati jer pripremljen je i bogat dodatni sadržaj. Svi ljubitelji mode na priređenoj će aukciji u 12:30 sati moći licitirati za odjevne predmete koje su velikodušno donirali hrvatski dizajneri i sponzori ovog događaja (nebo.hr, blackpearl by Sara Lončarić, Salut dizajn, Mia jewelry – Nakit Mia, Loré, optika Visaul, Danijela Bilić, Moma Modna maca art, Buqele) Početne će cijene biti i više nego pristupačne, iznosit će 120 kn što je dovoljno da jedno dijete prima topli obrok kroz cijelu školsku godinu, a svaka prikupljena kuna donira se Marijinim obrocima.

Za dobru atmosferu u Maksimiru pobrinut će se i glazbeni gosti: Nina Badrić, Stela Šmit, Klapa Falkuša, Dječji zbor Zagrebački anđeli i DJ Dadoo.

Kotizacija za odrasle iznosi 50 kn, što je dovoljno da jedno dijete u školi prima topli obrok 5 mjeseci. Sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima. Prošle utrke bile su veoma uspješne, a to dokazuju i rezultati: zahvaljujući svim donacijama više od 630 djece u školskim kuhinjama Marijinih obroka svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave za odrasle moguće su klikom na link ili na dan utrke u Maksimiru do 10:40. Podizanje startnih brojeva za sve koji se prijave putem ovog obrasca bit će odvojeno i brže. Predloženu kotizaciju od 50 kn za odrasle i 10 kn za djecu i 10 kn za obiteljsku štafetu možete donirati uplatom na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci (HR7923600001102102666 uz opis uplate ‘Prijava za utrku Trčimo za Dijete 31’) ili prilikom podizanja brojeva u Maksimiru na dan utrke.

Za dječju utrku prijave su na dan utrke prilikom dolaska. I ove godine bogatim nagradama naših sponzora nagrađujemo najbrže trkače u sve tri kategorije (muškarci, žene, djeca).

Misija Marijinih obroka jest djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta pružiti jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Za prehranu jednog djeteta godišnje prosječno je potrebno 120 kn. Marijini obroci svojim djelovanjem danas hrane 1.230.171 dijete.

Osim u Zagrebu, za Marijine obroke trčat će se 27. svibnja u Splitu i 24. lipnja u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28. svibnja svi dođite u Maksimir na jedno divno druženje i podržite ovu humanitarnu akciju kako bi i najsiromašnija djeca svakodnevno imala obrok na mjestu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.