Norveški mediji nakon poraza od Dinama ne štede Rosenborg: U Zagrebu start iz noćne more…

Foto: fah

Dinamo je odigrao još jednu sjajnu europsku utakmicu, u prvom susretu play offa Lige prvaka na Maksimiru plavi su svladali Rosenborg 2:0, uz malo sreće hrvatski prvak mogao je riješiti već sve u prvom dvoboju. No, i ovako Modri na uzvrat idu s velikom prednošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na uvjerljiv poraz u Zagrebu zanimljivo je vidjeti na koji način su norveški mediji prokomentirali ”nokaut” svog kluba od Dinama.

Norveški TV2 jednostavno je prokomentirao igru svog kluba: ”Nespretni i nesposobni…” Tako su ”komplimentima” okarakterizirali poraz od Dinama, šest dana prije uzvrata u Norveškoj. Spomenimo da se uzvrat igra već u utorak.
”Martin Lundemo napravio je nespretan penal nakon sedam minuta, a Even Hovland i Tore Reginiussen pridonijeli su Dinamovom golu u 28. minuti”, navodi se u dodatku spomenute norveške TV kuće u izvješću s utakmice u Zagrebu. Kako smo već spomenuli Norvežani, bez obzira na uvjerljiv poraz, mogu biti zadovoljni. Moglo je biti i gore po njih.

Ni ostali norveški mediji nisu s velikim ”oduševljenjem” pisali o igri Rosenborga. Tako je Daglbadet igru norveškog predstavnika nazvao užasnom. ”Tvrd orah kažnjen zbog nespretnosti ”, navode u naslovu. S druge strane NRK je naglasio ono što je nakon maksimirskih devedeset minuta svima jasno, ustvrdili su da Rosenborg čeka težak posao u uzvratu s obzirom na ”početak iz noćne more.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede najboljih pojedinaca norveški su mediji izdvojili tek igrača koji je zatresao gredu – Adegbenra. Uostalom, koga su i mogli izdvojiti?

”Bio je gotovo nevidljiv u prvom dijelu, ali donio je nadu da se u napadu nešto može napraviti. Jedini je je povremeno pokazivao europsku razinu.”

Bez obzira na sve, kako god norveški mediji predstavili poraz norveškog predstavnika od hrvatskog prvaka, u uzvratu ih čeka gotovo pa nemoguća misija, pogotovo ako Dinamo odigra na razini na kojoj može. Dinamo je i prije prve utakmice u Zagrebu bio favorit, što je i potvrdio igrom, sada su šanse plavih još veće. Naime, ako Modri u uzvratu zabiju jedan gol Norvežanima bi za prolaz trebala četiri. S obzirom na viđeno na Maksimiru – teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.