Nova era hrvatskog rukometa: Novi izbornik Željko Babić poštovatelj lika i djela Line Červara

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon odlaska dosadašnjeg izbornika, Slavka Goluže, dobila je novog izbornika, radi se o mladom stručnjaku Željku Babiću, inače treneru bjeloruskog Meškova. Za neke je ovaj izbor očekivan, za druge radi se o pravom šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon medijskih spekulacija izbor pao na Babića

Naime, nakon Svjetskog prvenstva i činjenice da hrvatski rukometaši poslije poraza od Poljske u četvrtfinalu nisu ušli u igru za medalje medijski pritisak na Slavka Golužu bio je praktički neizdrživ, iako je u prvi mah izgledalo da Goluža neće otići vrlo brzo nakon povratka u Zagreb iz Katara Goluža je navodno sam odstupio.

Naravno, bio je to razlog da se Hrvatski rukometni savez, predvođen Zoranom Gopcem, da u potragu za nasljednikom Slavka Goluže te su krenula medijska nagađanja, spominjala su se neka imena, od Zvonimira Serdarušića do Irfana Smailagića pa i čak i povratka legendarnog Line Červara, međutim, na kraju je izabran mladi stručnjak Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji na prekretnici

Koliko je izbor dobar pokazati će vrijeme pred nama, naime, pred Kaubojima su kvalifikacije za Olimpijske igre koje se iduće godine igraju u Brazilu, odnosno Riju, Hrvatska ima imperativ kvalificirati se na olimpijski turnir. No, zasad pustimo Olimpijadu po strani. Daleko je ljeto 2016.

Pred Kaubojima je i Europsko prvenstvo, prva prilika početkom iduće godine da se hrvatski rukomet vrati u sam svjetski vrh u koji, s obzirom na kvalitetu, pripada. Naravno, prije Europskog prvenstva već u travnju imamo kvalifikacije za spomenuto prvenstvo i to protiv nezgodne Norveške, iako Norvežani nisu ono što su bili prije nekoliko godina kada su bili žilavi protivnik jakoj hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji koju je tada na parketu predvodio Ivano Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić ima sjajnu preporuku

Poveznica između dojučerašnjeg izbornika Slavka Goluže i novog izbornika Željka Babića zapravo je ista kao što je bila poveznica Goluža-Lino Červar. Naime, Slavko Goluža bio je pomoćnik Červaru, dok je Babić to isto bio Slavku Goluži, drugim riječima, itekako mu je poznato stanje u svlačionici Kauboja tako da mu neće trebati dodatno vrijeme kako bi se upoznao s igračima. Zanimljivo je spomenuti da Babić ima sjajnu preporuku budući da ga je predložio možda i najbolji hrvatski rukometaš svih vremena, legendarni Ivano Balić.

Inače, Ivano bi trebao od 1. srpnja ove godine preuzeti mjesto koordinatora u muškom rukometu, što se smatra velikim pojačanjem za hrvatski rukomet. No, očito da Balić već sada pomaže koliko mu mogućnosti i obveze u klubu dozvoljavaju budući da je njegov prijedlog prihvatio Zoran Gobac te u konačnici i Upravni odbor. Naime, Babićev pomoćnik biti će također bivši veliki igrač Kauboja Petar Pero Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suze za Červarom

Novi rukometni izbornik naše reprezentacije široj je javnosti relativno nepoznat, no, jedan detalj urezao se rukometnim zaljubljenicima u pamćenje, naime, pamtimo ga po tome da se nakon jedne utakmice protiv Metalurga Line Červara rasplakao na presici, tada je Babić zapravo potvrdio svojim riječima ono što mnogi misle, a posebno nakon što Kauboji već dvije godine nisu osvojili medalju. ”Kada jednog dana Lino ode shvatiti ćemo koliko je njegovo djelo bilo veliko i koliko je Lino veliki trener i čovjek. Na svemu mu hvala”, tada je zborio Babić, danas novi hrvatski izbornik i nova nada u bolje dane trofejnog hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.