Nova pobjeda rukometaša Zagreba u Ligi prvaka

Umag, 17.5.2015 - Rukometaši PPD Zagreba pobjednici su 24. izdanja Kupa Hrvatske, oni su svog 22. trofeja u ovom natjecanju stigli 33-27 (15-14) pobjedom u finalu protiv našiækog Nexea u Umagu. foto HINA/ Hrvatski rukometni savez/ iš

Nakon slavlja protiv Kiela u Areni, rukometaši PPD Zagreba upisali su novu pobjedu u EHF Ligi prvaka. Zagrebaši su u drugome kolu elitnog klupskog natjecanja gostovali u Celju gdje su odmjerili snage s Pivovarnom Laško. Momčad Veselina Vujovića slavila je rezultatom 21:20 (10:9) i time je s maksimalna četiri boda zasjela na vrh skupine A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrućoj atmosferi dvorane Zlatorog u Celju PPD Zagreb je odigrao borbenu i čvrstu utakmicu uz dosta oscilacija te su u samoj završnici došli do pobjede. Domaći su imali prednost većinu susreta, ali upornost PPD Zagreba ipak se isplatila na kraju susreta. Jedan od zaslužnijih igrača za to bio je vratar Filip Ivić koji je skupio pet vezanih obrana u posljednjih sedam minuta te se promaknuo u junaka susreta.

Slovenci su bolje otvorili utakmicu. Nakon početne prednosti hrvatskog prvaka, Celje je vrlo brzo poveo s 5:1 i održavao svoju prednost. Zagrebaši su pokušavali vratiti se u utakmicu, a do kraja prvoga poluvremena smanjili su prednost domaćih na 10:9. U nastavku susreta PPD Zagreb je odigrao s više koncentracije i sigurnosti u napadu što se pokazalo ključnim za novu pobjedu u Ligi prvaka.

Sama završnica susreta bila je vrlo dramatična, no Ivić je zaključao svoja vrata i donio svojoj momčadi iznimno važnu pobjedu u Sloveniji (21:20). Najefikasniji pojedinci u redovima Lavova bili su Sabljić, Stepančić, Šprem i Obranović koji su tri puta tresli mrežu Slovenaca. Osim spomenutnog Ivića na vratima Zagreba bio je i odlični Ivan Stevanović, skupio je 11 obrana. Kod Pivovarne Laško raspoloženi su bili Blaž Janc, David Razgor, Žiga Mlakar i Luka Žvižej koji su postigli po tri pogotka, a na vratima je Urban Lesjak obranio 14 pokušaja Zagrebaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem kolu u Zagreb dolazi mađarski Veszprem i bit će to nova prilika igračima PPD Zagreba da pred domaćom publikom nastave uspješan niz i još jednom dokažu svoju vrijednost.

Liga prvaka, Skupina A, drugo kolo:
Celje Pivovarna Laško – PPD Zagreb 20:21 (10:9)

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.