Nova provokacija Marija Hezonje?’Sad mi se da igrati za Hrvatsku’

Foto: fah

Kontroverzni bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, Mario Hezonja, inače poznat po konstantnim objavama, koje su u najmanju ruku kontroverzne, na društvenim mrežama, ponovno se oglasio. U jednom trenutku je,podsjetimo, napisao kako mu se ”ne da igrati za Hrvatsku”, a sad mu se eto ”da igrati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je danas na svojoj Facebook stranici objavio kako želi igrati za jednu drugu reprezentaciju, za Hrvatsku, ali i ne baš za Hrvatsku. Radi se o hrvatskoj reprezentaciji u e-sportu. Drugim riječima, riječ je o novoj provokaciji.

Foto: Facebook

Uz objavu je Hezonja napisao i sarkastičnu poruku: “Odmoran sam, da mi se”, to je zapravo sarkastična poruka kao suprotstavljena poruci koju je imao kad je napisao da mu se ne da igrati za Hrvatsku jer je umoran.

Nakon te prve poruke oglasio se i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić, koji je rekao kako ga više neće zvati u reprezentaciju. Mršić je kazao kako tome nije uzrok provokativna izjava Marija Hezonje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez sumnje, Hezonja će se jako umoriti – virtualno.

Esport košarkaška reprezentacija?

Esport i “pravi” sport iz dana u dan se sve više isprepliću. Velika nogometna imena poput Ajaxa i PSG-a te čak i domaći nogometni klubovi poput Osijeka i Rijeke, sve više gledaju na esport kao na zanimljiv smjer koji ne mora nužno biti žestoko natjecateljski, ali može biti vrlo kvalitetan brending alat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isto se odlučio i Hrvatski Košarkaški Savez (HKS), koji je prije nekoliko tjedana započeo potragu za igračima koji će u igri NBA2K21 predstavljati Hrvatsku. Andro Anzulović iz Ureda državnih reprezentacija HKS-a kratko mi je pojasnio kako to da se baš HKS odlučio za esport:

   ”HKS se odlučio oformiti esport reprezentaciju jer smatramo kako danas puno djece, a i odraslih igra igre, posebice NBA 2K koji je jako popularan. Malim istraživanjem igrača po Hrvatskoj shvatili smo kako ima igrača „gejmera“ koji igraju NBA 2K na zavidnoj razini te smatramo kako će naša novo oformljena reprezentacija nastupajući na raznim turnirima pod okriljem FIBA-e (krovne košarkaške organizacije) ostvariti zavidan rezultat.”

FIBA je ovog lipnja po prvi puta organizirala FIBA Esports Open, natjecanje na kojem je nastupilo 17 reprezentacija poput Španjolske, Austrije, Ukrajine, Latvije i Litve. Tijekom tri dana odigralo se više od 50 mečeva u trajanju od oko 40 sati, a iz FIBA-e kažu kako je sveukupno skupljeno više od pet milijuna pregleda na više od 100 različitih prijenosa, piše netokracija. com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.