Nova sramota Srbije: Srpska vojska nakratko naoružala navijače Partizana, uglavnom huligane i kriminalce

Foto: Snimka zaslona

Kako piše portal insajder. navijačima Partizana Saletu Mutavom, Velji Nevolji i Vučku srpska vojska dopustila je korištenje službenih poligona, streljiva i oružja kako bi – vježbali pucanje, što je skandal prvog reda u Srbiji. Nažalost, takve se stvari u Srbiji ponavljaju svako malo, iako se neki ograđuju od takvih postupaka. Naime, za krivotvorenje službenih dokumenata i stjecanja protupravne koristi osumnjičena su dva zaposlenika vojske Srbije, brigadni general V.Z. i pukovnik N.D., piše insajder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni se sumnjiče i da su od veljače do lipnja 2016. ljudima iz kriminalne sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugima koji nisu pripadnici VS, omogućili da izvan radnog vremena koriste naoružanje i streljivo VS kako bi uvježbavali gađanje iz vatrenog oružja “, stoji u priopćenju Vojnog sindikata. Drugim riječima, sve se želi prikazati kao incident, a ne o načinu na koji danas u Srbiji funkcionira skoro sve, od politike do vojske, policije, pravosuđa.

Nije prošlo ni pola godine nakon vježbi na vojnom poligonu, Aleksandar Stanković (ne onaj Stanković s HRT-a), poznatiji kao Sale Mutavi, ubijen je u oružanom oružanom napadu, a Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, nedavno je uhićen zbog povezanosti s ubojstvom Vlastimira Miloševića. Drugim riječima, srpska vojska dala je na korištenje oružje huliganima i kriminalcima, oni su, ili su to bili, samo formalno navijači, stvarno to je nešto sasvim drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.