Nova sudačka nada: Patrik Kolarić je magistar strojarstva, vjernik…

patrik kolarić
Foto: snimka zaslona

Istra 1961 bit će domaćin momčadi Osijeka, susret kreće od 15 sati, a prvi sudac dvoboja je Patrik Kolarić. Ovaj sudac je postao pravi hit HNL-a. Osim toga, on je vjernik, završio je strojarstvo i radi u HEP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debitirao je u travnju kao glavni sudac u Prvoj HNL s 26 godina i 9 mjeseci. Već u trećoj utakmici sudio je veliki derbi između Dinama i Hajduka…

Što radi i koliko zarađuje?

Kolarić je na listi VAR sudaca kojih je ukupno 16. Mnogi od njih pripadaju i Elitnoj skupini. Nju čine Dario Bel, Ante Čulina, Mateo Erceg, Fran Jović, Patrik Kolarić, Igor Pajač, Duje Strukan, Ante Terzić, Jakov Titlić, Mario Zebec i Ivana Martinčić.

> Rijeka srušila Hajduk na prepunom Poljudu za preuzimanje vrha HNL-a!

Izvršni je odbor donio i odluku o visini naknada službenim osobama u sezoni 2023./24. Suci u HNL-u će po utakmici dobivati 500 eura, pomoćnici i VAR suci po 280, AVAR suci 140, četvrti suci 120 te kontrolori suđenja i delegati po 200 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolarić je s 28 godina najmlađi prvoligaški sudac, no treći je put u siječnju sudio Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Treći je put posao odradio na visokoj, europskoj razini. Pokazao je zašto mnogi kažu kako je najbolji sudac. Tu je utakmicu produžio čak 11 minuta, što je raritet na HNL utakmicama.

Foto: snimka zaslona

Magistar strojarstva, radi u HEP-u…

“Mladić iz Strahoninca kraj Čakovca, igrao je Prvu HNL za kadete i juniore Međimurja, ali je shvatio da neće postići najviše domete kao igrač te se prihvatio suđenja. Ima sve karakteristike i predispozicije da postane vrhunski nogometni arbitar. Tako da se ne moramo više pitati kako Hrvatska nema predstavnika na najvećim natjecanjima. Igrao je nogomet, razumije ga, visok je, fizički maksimalno pripremljen… Magistar je strojarstva, odmah se zaposlio u jednoj tvrtki švicarskih vlasnika. Kasnije je prešao u HEP gdje i sada radi.

Meni kao sudačkom kolegi jako je važno što me stalno vukao za rukav željan znanja i napredovanja. Puno smo puta analizirali njegovo suđenje, ukazivao sam mu na razne stvari, od toga kako se postaviti, je li neka procjena bila dobra ili nije… Marljiv je, ali prije svega talentiran i kvalitetan. Sretni smo i ponosni zbog toga svi u Međimurju , opisao je ranije za Sportske novosti Marin Horvat, čelni čovjek sudačke organizacije NS Međimurske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne krije da je vjernik

No, zanimljiv je jedan drugi detalj o Kolariću. Na sam dan utakmice, sudac u kojeg i navijači Hajduka imaju povjerenja, pojavio se na misi u crkvi Svete Obitelji na splitskom Sukoišanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.