Nova velika pobjeda Overeema protiv Rusa: Vratio se u vrh teške kategorije!

Foto: snimka zaslona

Prvi UFC Fight Night u St. Petersburgu donio je pobjedu Alistaira Overeema protiv Alekseia Oleinika tehničkim nokautom pred kraj prve runde, prepune akcije s obje strane. Presudila su koljena koja su ruskog borca odvela na pod te ground n’ pound koji je uslijedio. Islam Makhachev vratio se pobjedom u vrlo zanimljivoj borbi, do ekspresne nokaut pobjede došao je Sergei Pavlovich, Antonina Shevchenko doživjela je svoj prvi poraz u karijeri, a po dobrom svoj UFC debi neće pamtiti niti makedonski debitant Alen Amedovski, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alistair Overeem odmah na početku srušio je Alekseia Oleinika. Pokušao je nešto napraviti iz gornje pozicije, no bez uspjeha i prije kraja prve minute borci su opet na nogama. Oleinik iznenađuje Overeema agresivnim pristupom i pred kraj prve minute sjajan desni kroše sjeda na bradu Nizozemca. Našao se ovaj u problemima, Oleinik šalje kanonadu udaraca, no malo njih prošlo je kroz gard. Pogađa nakon toga Overeem koljenom u glavu, no Rus nastavlja ići prema naprijed. Istekom druge minute Overeem je ponovno uz ogradu gdje prima udarce, no izvlači se pomoću kontrole klinča. Agresivan je Rus i dalje, pogađa veliku količinu udaraca rukama u tijelo, dok Overeem kao da čeka priliku za preuzeti kontrolu. Pri ulasku u posljednju minutu još je jednom Oleinik onaj koji pribija Overeema uz ogradu i napada, no sada Nizozemac izlazi, hvata vrat i napada koljenima. Dva za redom završavaju točno na bradi Oleinika, koji pada na pod, Overeem mu skače na leđa i kreće udarcima na koje Oleinik ne odgovara i sudac Marc Goddard uskače prekinuti borbu.

Sjajnu i sadržajnu borbu pružili su Islam Makhachev i Arman Tsarukyan, a pobjeda je otišla ruskog borcu i timskom kolegi Khabiba Nurmagomedova. 22-godišnji debitant Tsarukyan hrabro je i bez respekta ušao u ovu borbu te je pružio Makhachevu otpor kakav mediji i ‘bookmakeri’ nisu očekivali. Posebno je dobro izgledao prvu rundu, u kojoj je favorizirani Islam bio zatečen njegovim pristupom. Tsarukyan je odgovorio hrvački i udarački, a nekoliko puta jako dobro pogađajući kružnim udaračkim tehnikama. Druga runda također je vrlo zanimljiva, no iskusniji borac lagano preuzima kontrolu. Jako se dobro Makhachev branio, dok mu je sve bolje izgledala i borba na nogama. Ipak, presudne bodove za rundu osigurao je hrvanjem i rušenjima. Treću rundu vidi se umor Tsarukyana i Makhachev preuzima kontrolu i privodi vrlo zanimljivu i neizvjesnu borbu kraju. Suci su je vidjeli tako da su mu dvojica dodijelila sve tri runde, dok je kod jednog bilo 2:1. Ipak, moramo priznati kako su prve dvije runde bile vrlo izjednačene i mogle su otići na obje strane. Na račun posljednje runde, pobjeda Islama Makhacheva je zaslužena.

Nakon razočaranja u UFC debi nastupu, Sergei Pavlovich je na svom domaćem terenu potvrdio koliki je talent. Za nokaut pobjedu protiv Marcela Golma trebalo mu je tek 66 sekundi. Nakon početnog ispitivanja snaga i traženja distance, ruski borac povukao je desni kroše točno u bradu Brazilca, koji je istog trenutka uzdrman. Pavlovich to vidi i kreće naprijed uz kanonadu raznih udaraca. Još nekoliko njih završilo je na bradi Golma, on je klonuo uz rub kaveza i borba je vrlo brzo bila gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roxanne Modafferi bila je drugi najveći autsajder na programu, ali uspjela je prijeći preko toga i doći do pobjede nad Antininom Shevchenko. Iako, čini se da su nedostajale nijanse do odluke koja ne bi odgovarala onome što je viđeno u kavezu. Modafferi je od prvog trenutka krenula ofenzivno i prisilila je stariju sestru UFC prvakinje muha kategorije da se kreće uz rub kaveza. Pogađala je Antonina iz takvih situacija, no brzo se počinje gubiti u ritmu koji je Modafferi nametnula. U posljednje dvije minute Roxanne dolazi do rušenja i dominacije na podu. Dominacija je viđena i drugu rundu gdje je puno ranije došla do rušenja uz potpunu kontrolu. Treću rundu gledamo malo bolju i aktivniju Antoninu, no ponovno je Modafferi u pravo vrijeme došlo do klinča, rušenja i kvalitetnog rada u parteru. Objektivni sud nakon ovakve borbe rekao bi 30-27 u korist Modafferi, no jedan je sudac čak dao pobjedu Antonini Shevchenko. Srećom, druga dva su presudila 29-28 Modafferi te su time spriječila potencijalno najveću sudačku krađu ove godine u UFC-u.

Do vrlo važne pobjede u teškoj situaciji došao je Krzysztof Jotko i to više nego uvjerljivo. Poljak je u borbu ušao s nizom od tri poraza, a protivnik mu je bio prvi UFC Makedonac, Alen Amedovski. Nažalost po njega, sve vrijedno spomena što je napravio je nekoliko zanimljivih akcija u prvoj rundi. Jotko je ostatak borbe dominirao, prvo bi Amedovskog srušio, a onda skupljao bodova ground n’ pound udarcima. Makedonac se nije predavao, iako je borba bila blizu ranijeg završetka, ali osim toga nije uspio postići baš ništa. Svojevrsna nagrada za izdržljivost i srčanost može mu biti jedino činjenica da nije poražen prekidom. Jotko je nakon borbe otkrio kako mu je ovo bila posljednja borba na ugovoru i da mu je zbog toga uvjerljiva pobjeda bila i više nego bitna.

Uvodni program bio je predvođen borbom u kojoj je Movsar Evloev u potpunosti izdominirao Seung Woo Choia. 25-godišnji dosadašnji borac ruskog M-1 je pokazao kako mu omjer s kojim je došao nije slučajno 10-0. Borbu ranije, jednako uvjerljivom sudačkom odlukom Sultan Aliev savladao je Keitu Nakamuru, a program je otvoren s četiri borbe koje su završile prekidom. Alexander Yakovlev savladao je bivšeg SBC borca Alexa Da Silvu gušenjem u drugoj rundi. Brazilac je prvu rundu bio bolji, no u drugoj se primijetila prevelika razlika u konstituciji koju je Rus iskoristio. Shamil Abdurakhimov nokautirao je Marcina Tyburu u drugoj rundi čime je došao do pete pobjede u posljednjih šest borbi te je ostavio značajnu poruku cijeloj teškaškoj diviziji. Michał Oleksiejczuk za samo 44 sekundi je nokautirao Gadzimurada Antigulova, što je potvrda kako nokaut pobjeda nad Gianom Villanteom nije bila slučajna, a sve je otvoreno pobjedom Magomeda Mustafaeva. Dagestanac se vratio nakon dvije i pol godine atraktivnim nokautom protiv Rafaela Fizieva. Presudio je kružni udarac nogom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC Fight Night 149 – Rezultati

Alistair Overeem def. Alexey Oleinik – TKO (R1, 4:45)
Islam Makhachev def Arman Tsarukyan – jednoglasna odluka sudaca
Sergei Pavlovich def. Marcelo Golm – KO (R1 1:06)
Roxanne Modafferi def. Antonina Shevchenko – podijeljena odluka sudaca
Krzysztof Jotko def. Alen Amedovski – jednoglasna odluka sudaca

Movsar Evloev def. Seung Woo Choi – jednoglasna odluka sudaca
Sultan Aliev def. Keita Nakamura – jednoglasna odluka sudaca
Alexander Yakovlev def. Alex da Silva Coelho – SUB (R2 3:10)
Shamil Abdurakhimov def. Marcin Tybura – TKO (R2 3:15)
Michał Oleksiejczuk def. Gadzhimurad Antigulov – KO (R1 0:44)
Magomed Mustafaev def. Rafael Fiziev – TKO (R1 1:26)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.