Nova zvijezda Vatrenih: ”Seka je počela plakati, dobio sam preko 100 poruka”

Foto: snimka zaslona

Mladi Hrvat u redovima minhenskog Bayerna, Josip Stanišić, proživljava najljepše trenutke svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjajnog ulaska u sezonu i povjerenja koje mu daje Julian Nagelsmann, uslijedio je i poziv u reprezentaciju Zlatka Dalića. Kako se zbog toga osjeća i što očekuje od skorašnjeg okupljanja Vatrenih, Josip je ekskluzivno otkrio u razgovoru s Ivanom Forjanom.

Godinu 2021. Josip Stanišić pamtit će cijeli život. U travnju debi za Bayern, još pod vodstvom Hansija Flicka, u srpnju potpis prvog profesionalnog ugovora na dvije sezone pa pripreme na kojima je impresionirao novog šefa Juliana Nagelsmanna. I tako je, u dva i pol mjeseca, postao izuzetno važan kotačić u momčadi bavarskog velikana. Izbornik Dalić to nije mogao zaobići, a svoje dojmove oko poziva u reprezentaciju Josip je s dnevnik.hr-om podijelio iz svog doma u Minhenu.

“Nisam očekivao, ali sam bio naravno presretan, kao i cijela familija, zahvalan da sam dobio poziv i da mogu doći. Seka je počela plakat, svi su bili presretni, cijela familija, dobio sam preko 100 poruka tako da su svi sretni”, kaže Stanišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 21-godišnjeg Hrvata, rođenog u Munchenu, nikada ustvari nije bilo dvojbe između kockica i dresa moćnog Elfa. Iako je nastupio za Njemačku U19 vrstu, HNS je na vrijeme odreagirao i uzeo ga pod svoje. Početkom rujna stigao je poziv Igora Bišćana, sada i Zlatka Dalića. Iako po vokaciji stoper, počeo se profilirati na desnom beku.

“Snalazim se sve bolje i bolje, moraš se uklopit u ekipu koja je zajedno već godina, ekipa je fantastična, nisam nikako sam, gledam na televiziji svaki put kad igraju i odjedanput sam s njima u kabini, na terenu, kao san na početku.”

San koji se za Josipa pretvorio u stvarnost. Od početka sezone za Bayern skupio je 7 nastupa u 8 utakmica, upisao 47 minuta u prosjeku, 4 puta bio u startnoj postavi i opravdao Nagelsmannovo povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi se slažu s njim super. Dosad sve što smo igrali je dobro. Vidi se da sve bolje i bolje funkcionira, tako da nema ništa negativno.”

Hrvatsku u listopadu očekuju dvije kvalifikacijske utakmice s Ciprom i Slovačkom. Na poziciji desnog beka Dalić sada ima Juranovića i njega, po potrebi može uskočiti i Uremović.

“Ja nisam igrač koji će doći u reprezentaciju s očekivanjem da počnem otpočetka ili tako nešto. Nadam se da bi mogao u te dvije utakmice igrati koju minutu, ali najbitnije je da pobijedimo obje utakmice i osvojimo 6 bodova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač, Ivica Olić, Mario Mandžukić – u ovo elitno društvo, samo nekih od Bayernovih Vatrenih sada ulazi i mladi Stanišić. Poželimo mu da, u godinama koje su pred njim, ostavi ništa manji trag u reprezentaciji od spomenutog trojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.