Novak Đoković najvažniji meč karijere već je izgubio

Foto: fah

Nakon pobjede u pet setova u polufinalu US Opena protiv njemačkog tenisača Alexa Zvereva srpski tenisač Novak Đoković u finalu US Opena igrat će protiv ruskog igrača Daniila Medvedeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je na korak do osvajanja četvrtog Grand Slama, od četiri moguća, u ovoj sezoni. Mnogi uvjetno rečeno hrvatski mediji finale US Opena protiv Medevedeva proglašavaju najvećim mečem u karijeri Novaka Đokovića, a to ipak nije tako. Naime, najveći meč u karijeri Đoković je, barem do sada, već odigrao, bilo je to prije mjesec dana u polufinalu Olimpijskih igara, poražen je od Zvereva. Olimpijske igre prema svim istraživanjima, a posebno kada se pita same sportaše (sjetimo se izjava Ante i Ivice Kostelića), najveće su natjecanje, olimpijske medalje imaju posebnu težinu, Đoković ima sve osim olimpijskog zlata.

Dakako, samo finale, i mogućnost osvajanja rekordnog 21. Grand Slama te kalendarskog Grand Slama, veliki je uspjeh i za Đokovića, ali i Medvedeva, nedjeljno finale nije beznačajno.

“Hvala publici, ovo je bila najbolja atmosfera od početka turnira. Ovo su trenuci za koje živimo i o kojima sanjamo. Ovo je bilo posebno”, rekao je Novak Đoković nakon polufinala protiv Zvereva te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Alexander je veliki šampion i jedan od mojih najboljih prijatelja. Znao sam da će ovo biti velika bitka, dali smo vam show koji zaslužujete. Tenis je divan sport u kojem morate davati i tijelo i glavu da bi osvajali najveće turnire.”

Đoković protiv Medvedeva ima pet pobjeda u osam mečeva, a posljednju pobjedu protiv ruskog tenisača Srbin je ostvario na početku godine u finalu Australian Opena.

“Jedan meč je ostao. Sve je tu. Dat ću srce i tijelo i glavu… Sve ću dati. Igrat ću taj meč kao da mi je posljednji u karijeri”, poručio je Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.