Novak Đoković nakon što je pobijedio ozlijeđenog Federera: ”Svaka mu čast što je uopće izašao na teren”

Foto: fah

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena, osmi puta u svojoj karijeri. Đoković je nakon dosta problema u prvom setu pobijedio najboljeg tenisača svijeta svih vremena, Rogera Federera, sa 7:6, 6:4, 6:3. Za 17. naslov na Grand Slam turnirima srpski tenisač će igrati protiv pobjednika susreta Thiem – Zverev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je imao sreće s obzirom da je Švicarac u meč ušao s velikim problemima u leđima. Imao je Federer veliku priliku za dobiti prvi set, rezultat 4:1 i 0:40 na servis srpskog tenisača, no, Đoković je uspio spasiti gem, nakon čega je uzeo i servis Federeru za prvi set i više se Švicarac, s obzirom na probleme s leđima, nije imao snage vratiti.

“Svaka čast Rogeru što je s takvim problemima uopće i izašao na teren. Vidjelo se da nije na svojem najboljem nivou i da se ne kreće dobro. U početku je igrao sjajno, a ja sam bio nervozan jer sam više bio koncentriran na to kako se on kreće nego što sam brinuo o svojoj igri. Kasnije sam se uspio stabilizirati i okrenuti meč”, kazao je nakon pobjede Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Roger Federer izgubio je prvi set iako je imao 26 winnera, dakle, Federer je, s obzirom na probleme s leđima, s obzirom na težak put do finala, želio odigrati što je moguće kraći meč, jedino je tako imao nekakve šanse. Kad je izgubio prvi set sve se zapravo raspalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.