Novi izbornik rukometaša otkrio prve poteze i poručio: Egoistični igrači kod mene neće igrati

rukometaša
Fah

Novi izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac održao je danas prvu konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je san svakog trenera, tako i mene, rekao je Perkovac, koji je na izborničkoj poziciji naslijedio Hrvoja Horvata, te nastavio:

– Šteta da nemamo više vremena za pripreme i uvježbavanje, ali što je, tu je. Imam ideju za naredno razdoblje, znam kostur momčadi. Važno je da ekipa koju sad oformimo bude zajedno sljedećih pet godina. Zato mi je vrlo važan razgovor s iskusnim igračima, Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem i Gojunom, kaže Perkovac, kojega ubrzo očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a nakon toga i borba za Olimpijske igre u Parizu.

Prvo će se vidjeti s Domagojem Duvnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedan od prvih razgovora bit će onaj s kapetanom Domagojem Duvnjakom. Važno mi je razgovarati s njime i vidjeti želi li on i dalje igrati za reprezentaciju, rekao je i poslao potom snažnu poruku:

– Egoistični igrači kod mene neće igrati. Vrhunski sportaši pomalo su svi egoisti, ali treba se podrediti kolektivu.

Izjasnio se i o “problemu” ili problemu na vratarskoj poziciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Budući da ja ne mogu proizvesti novog golmana, morat ćemo iskoristiti to što imamo. Naši golmani imaju kvalitetu, ja ću se najvjerojatnije odlučiti za kombinaciju jednog starijeg i dvojice-trojice mlađih. Znamo da golman dobro brani kad dobro igra obrana, a obrana nam nije bila dobra zadnjih dvije-tri godine.

Još pregovara s potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je i da je Hrvatska najbolje rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba.

– Trenutačno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome. Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima Hrvatske lige. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu, zaključio je Perkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.