Novi početak: Alen Halilović vjeruje da će se uklopiti u igru Las Palmasa

Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović rekao je u petak kako će se dobro uklopiti u momčad španjolskog Las Palmasa jer ona igra puno s loptom što odgovara njegovim karakteristima te da je fizički spreman igrati već u ponedjeljak protiv Valencije premda nije igrao puno u njemačkom HSV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sviđa mi se stil Las Palmasa jer puno igra s loptom. Ja također volim imati loptu u nogama, ići jedan na jedan, i tu mogu pomoći ekipi. Pogledao sam puno utakmica, razgovarao s trenerom, poznajem igrače te ću se dobro uklopiti”, izjavio je 20-godišnji ofenzivni vezni na novinskoj konferenciji u novom klubu.

Halilovića je na godinu i pol dana posudio Hamburger SV za kojeg je nastupio u sedam utakmica ove sezone, a Las Palmas će do ljeta 2018. moći otkupiti njegov ugovor. Sa HSV-om ima ugovor do ljeta 2020.

“Htio sam otići iz Hamburga, to je dobar klub ali nisam bio zadovoljan jer nisam igrao ondje. Sretan sam što sam došao u Las Palmas. Gotovo mjesec dana sam razgovarao s ljudima iz kluba i ovo je važan korak za moju budućnost. Sviđa mi se njihov projekt”, rekao je Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u četvrtak navečer sletio iz Hamburga na otok Gran Canarija, jedan od sedam španjolski Kanarskih otoka uz zapadnu obalu Afrike, gdje se nalazi grad Las Palmas. U petak ujutro je prošao liječnički pregled.

“Fizički sam spreman. U Dubaiju sam prošao zimske pripreme s HSV-om, deset dana smo dva puta dnevno trenirali i dobro sam se pripremio”, rekao je.

Posljednju utakmicu je odigrao 27. listopada protiv Eintracht Frankfurta. Las Palmas u ponedjeljak igra doma prvenstvenu utakmicu protiv Valencije. “Sada ne razmišljam o Valenciji, samo o potpisu ugovora, a sutra ću razgovarati s trenerom. Uvijek sam spreman igrati”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Las Palmas se nalazi na 11. mjestu među 20 momčadi, a nakon polusezone osvojio je 25 bodova što je klupski rekord za taj dio sezone. Halilović je prvo zimsko pojačanje “Žutih”.

Sportski direktor Luis Helguera rekao je na novinskoj konferenciji kako španjolskoj javnosti ne treba posebno predstavljati hrvatskog nogometaša kojeg poznaju iz vremena kada je igrao za drugu momčad Barcelone i prošle sezone na posudbi za Sporting iz Gijona gdje je upisao 37 nastupa, zabio pet golova i pet puta asistirao.

Igrajući za Barcelonu B u drugoj ligi sudjelovao je u porazu od 2-4 kod Las Palmasa dok je prošle sezone u dresu Sportinga igrao u remiju od 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Patili smo kada je bio ovdje. Radili smo puno da Alen bude s nama. Sretni smo što nam je došao nogometaš ovakvog potencijala. Operacija njegovog dovođenja je je dugo trajala i bila kompleksna no Alen je od početka htio doći iako je imao druge mogućnosti na čemu smo mu zahvalni”, izjavio je Helguera. “Od početka siječnja smo vodili razgovore u kojima su sudjelovale četiri strane – HSV, Las Palmas, Alen i Barcelona – zato je to bila kompleksna operacija”.

Barcelona je ljetos prodala Halilovića za 5 milijuna eura HSV-u no imala je pravo otkupa njegovog ugovora ove sezone za 10 milijuna eura, a iduće za 12 milijuna eura. HSV, predzadnja momčad njemačkog prvenstva, poslala ga je na posudbu no sporazumom je dogovoreno da Las Palmas u idućih godinu i pol dana ima pravo prvokupa, a ne Barcelona.

“Alen je razmišljao o svojoj budućnosti i na tome smo mu zahvalni. On se htio uključiti u naš projekt rasta te se nadamo da će uz našu pomoć ostvariti sve što želi”, rekao je Helguera zahvalivši i Alenovom ocu Sejadu, nekadašnjem nogometašu Valladolida. On je sudjelovao u razgovorima i bio prisutan na novinskoj konferenciji.

“Alen se perfektno uklapa u našu ideju igre. On je profil igrača kakav nam treba, svojim karakteristikama se uklapa pa vjerujemo da će nam pomoći da nastavimo rasti”, istaknuo je Helguera. Las Palmas se bori za jedno od mjesta koje iduće sezone vodi u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović je napomenuo da mu je svejedno na kojoj će poziciji igrati u Las Palmasovom sustavu 4-3-3 i 4-2-3-1.

“Svejedno mi je hoću li igrati polušpicu ili na strani, na oba mjesta volim igrati. Bit će dobro gdje god me stavi trener. Spektakularno igraju, potiču napadački nogomet i to obožavam “, rekao je Halilović koji je devet puta nastupio za hrvatsku reprezentaciju.

Za Las Palmas igra hrvatski 23-godišnji napadač Marko Livaja s kojim se Halilović poznaje iz mlade reprezentacije.

“Marko mi je puno pomogao, igrali smo zajedno za reprezentaciju do 21 godine i dobro se poznajemo, jako smo dobri prijatelji. On je dobra osoba i igrač, obitelj i on su jako zadovoljni ovdje. Na terenu je uvijek odličan i zabit će još puno golova za Las Palmas”, rekao je Halilović. Klupski sportski direktor zahvalio je Livaji što je pomogao u realizaciji transfera.

“Mirno smo počeli razgovarati prije 20 dana ili možda mjesec dana. Problem je bio što je HSV Barceloni bio platio više od 5 milijuna eura. Imao sam mogućnost otići u Italiju, Njemačku i Englesku, ali i neke druge španjolske klubove. Puno sam razgovarao sa Celtom, te sam im jako zahvalan na svemu. Rakitić, Modrić i drugi su mi govorili kako je Las Palmas dobra ekipa i sada sam miran”, izjavio je Halilović gostujući na radiju Las Palmasa nakon predstavljanja.

“Mlad sam i ovdje želim učiti od suigrača i trenera. Dat ću sve od sebe te se maksimalno truditi”, rekao je dodavši kako je i vrijeme ondje puno ljepše i sunčano nego u u hladnom Hamburgu na sjeveru Njemačke.

“Na početku samo razgovarali o posudbi na šest mjeseci, no onda smo uvidjeli kako je najbolje da dođem na godinu i pol dana. Sretan sam zbog toga”, napomenuo je Halilović.

Iz HSV-a za kojeg je odigrao 164 minute poručuju kako je sporazum s Las Palmasom bilo najbolje rješenje za sve strane.

“Kada niti jedna strana nije zadovoljna moramo tražiti najbolje rješenje. Želimo mu puno uspjeha tijekom boravka u Las Palmasu”, izjavio je sportski direktor HSV-a Jens Todt.

Las Palmas sada radi na dovođenju španjolskog napadača Jese Rodrigueza iz francuskog PSG-a. Jese, nekadašnji igrač Real Madrida, rođen je na Kanarskim otocima. “Ukaže li se mogućnost učinit ćemo nešto. Jako smo zadovoljni momčadi i onime kako igramo. Oko Jesea smo napravili sve što smo mogli, vidjet ćemo što će biti”, rekao je sportski direktor Helguera.

Za Las Palmas je od 1998. do 1999. igrao vezni igrač Nenad Bjelica, a nakon njega od 1999. do 2001. lijevi bek Robert Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.