Novi početak Marka Pjace u klubu koji je trenutačno slabiji od Dinama: ”U ovom trenutku puno igrača želi izboriti svoje mjesto u reprezentaciji”

Foto: Twitter

Bivši igrač Dinama, dosadašnji nogometaš Juventusa, Marko Pjaca, novi je član belgijskog Anderlechta. Dakle, sve one priče, koje su, kako smo i tada pisali, bile bez ikakve realne podloge, o povratku u Dinamo, makar i privremenom, su se izjalovile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dosadašnji igrač talijanskog prvaka otišao je na šestomjesečnu posudbu u Belgiju kako bi se u ipak slabijem klubu od Juvea napokon izborio za svoju minutažu, koja mu je neophodna ako želi pokušati izboriti nastup na Europskom prvenstvu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Na kraju sezone, naravno, Pjaca bi se trebao vratiti u Juventus, međutim, najprije se treba dokazati u klubu koji je nedavno u Europskoj ligi od Dinama dobio dobre ”batine.”  Realno, čak i bez Danija Olma Anderlecht je u ovom trenutku slabiji klub od Dinama, zašto se nekoć najveći talent hrvatskog nogometa odlučio za Belgiju i je li dobro odabrao pokazat će vrijeme. Neki će reći i nije imao previše izbora.

Kako se Marko Pjaca osjeća nakon što je stigao u Andelecht?

”Moram priznati da se odlično osjećam. Jako sam sretan što sam završio u Bruxellesu i jedva čekam svoj novi početak. Puno se svega pisalo posljednjih tjedana, stvarno je svega bilo što je istina i nije, ali na kraju svega jako mi je drago kako se završilo, sada sam u Anderlechtu i jedva čekam treninge i utakmice”, kazao je povremeni hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako je doživio novi klub Pjaca je odgovorio:

”Svi znamo da se radi o velikom klubu, sjajne povijesti koji je redovito igra i europska natjecanja. Istina, ove sezone nisu na nivou na koji su naučeni, no ima se još dosta kola za odigrati. Na potpisu i liječničkom sam pogledao klub i trening kamp i moram reći da sam zaista impresioniran. Kažem, znao sam da je Anderlecht veliki klub, a uvjeti koje ću kao igrač imati su zaista u tom rangu, sjajni.”

Zanimljivo, klub koji je nekoć bio nogometni div i u europskim razmjerima tek je deveti u belgijskom prvenstvu, takav plasman, naravno, ne može zadovoljiti navijače i čelnike kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imate pravo. Otkad sam došao ovdje svi mi govore da jedva čekaju nove utakmice da krenemo s pobjedama i dignemo se na ljestvici. Trenutno smo deveti na ljestvici, ali osim vodećeg Club Bruggea razlika je desetak bodova. Još je par kola ostalo pa se liga dijeli, kao kod nas prije kada smo imali Ligu za prvaka, tako da ćemo igrati izravno s konkurentima i, vjerujem, upisivati pobjede te se dizati na ljestvici”, rekao je Pjaca, piše portal 24 sata.

Kakve su osobne ambicije igrača koji je iz Dinama u Italiju svojedobno otišao kao velika zvijezda, a sve je zapravo krenulo nizbrdo nakon teške ozljede u Estoniji, u prijateljskoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije?

”Idem stvarno utakmicu po utakmicu, a osjećam se odlično. Pun sam želje za dokazivanjem, fizički se osjećam jako dobro, ali naravno da top formu mogu dostići samo kroz utakmice; uostalom zato sam i došao ovdje gdje znam da ću dobiti odnosno zaraditi pravu minutažu. Znate da o nekim brojkama i velikim obećanjima nikada nisam volio pričati, pričat ću na terenu gdje i treba.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidi li se Pjaca i dalje u Juventusu, ipak je u Andelecht stigao tek na posudbu?

”Juventus je i dalje moj klub i naravno da sam njihov veliki navijač. Uvjeren sam da će momčad osvojiti naslov prvaka Italije i doći do same završnice Lige prvaka. Tamo treba imati i sreće, ali kvalitetu definitivno imaju. Svlačionica Juventusa je puna fantastičnih igrača, ali i odličnih ljudi i sigurno će ovo biti još jedna odlična sezona. Ljeto? Stvarno ne bih išao tako daleko… Imam ugovor s
Juventusom, to je moj klub, ali sam sada koncentriran isključivo na Anderlecht.”

Može li se odlaskom u Anderlecht Pjaca nametnuti izborniku Zlatku Daliću, iako neće biti lako izboriti nastup na Euru, konkurencija u hrvatskoj reprezentaciji vrlo je jaka? Pjaca je svjestan da neće biti nimalo lako.

”Još jedno pitanje o kojem bih više volio pričati na terenu nego kroz medije. Sad je početak veljače, Europsko prvenstvo je na ljeto i vjerujem da se u ovom trenutku puno igrača želi izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji. Moj cilj je trenirati i kontinuirano igrati te se dizati u formi. Ako budem pravi u Anderlechtu, sve drugo će stići kao posljedica toga”, zaključio je Marko Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.