Novo pravilo u muškom tenisu – dopustit će trenerima da razgovaraju s igračima tijekom meča

trener
Foto: Thinkstock

ATP je odlučio uvesti novo pravilo u muški tenis – dopustit će trenerima da razgovaraju s igračima tijekom meča. To je do sada bilo dopušteno samo u ženskom tenisu, ali sada je i ATP odlučio dopustiti treneru da jednom tijekom seta siđe na teren i savjetima pomogne svom igraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji mogućnost da to bude uvedeno već sljedeće sezone, a od d 2018. godine to će sigurno biti dopušteno u muškom tenisu.

Ipak, neće se koristiti na najvećim turnirima jer Grand Slamove organizira ITF, a ne ATP i WTA kao ostale turnire.

“Ako se to ikad uvede, nadam se da će se dogoditi nakon što ja završim karijeru”, poručio je još prije dvije godine Roger Federer, osvajač 17 Grand Slamova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da to nije potrebno i nije pravedno. Pa nemaju svi novca za trenera, zar ne? Tenis bi trebao biti sport bez “coachinga”. To mi je amaterski potez i nadam se da će od te ideje odustati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.