Novo veselje za Hrvatsku: Fantela i Marenić osigurali medalju u klasi 470 prije finalne utrke

Foto: fah

Prema neslužbenim rezultatima, hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nakon deset plovova osigurali su još jednu olimpijsku medalju za hrvatsko jedrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči plova za odličja u klasi 470 hrvatski dvojac ima nedostižnu prednost u odnosu na četveroplasiranu američku posadu McNay/Hughes.

Plova za odličja jedri se sutra. Fanteli i Mareniću za zlato će biti dovoljno i šesto mjesto u finalnoj utrci koja je na rasporedu u srijedu u 19:05.

Inače, hrvatska posada u klasi 470 u utorak je bila znatno lošija nego dosad i stigla na cilj šesta, odnosno osma u 8. i 9. plovu, što su im bili najslabiji rezultati na olimpijskoj regati, ali u 10. plovu osvojila je sjajno 3. mjesto i pobjegla Amerikancima, te osigurala drugu hrvatsku jedriličarsku olimpijsku medalju, ako ne bude prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.