O čemu to nakon novog europskog debakla Hajduka govori Livaja?

Split, 25.07.2024. - Utakmica drugog pretkola Konferencijske lige: HNK Hajduk Split - HB Torshavn. Na fotografiji Marko Livaja. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Nakon novog sramotnog ispadanja Hajduka iz Europe, i to čak i prije nego li je europska klupska sezona zapravo počela, na Poljudu vlada otužna, komorna atmosfera. Slovački Ružomberok izbacio je Hajduk bez da je zabio gol Hajduku te pošteno zapucao prema ”Bilom” golu. Hajduk je presudio na samom početku utakmice sam sebi, strijelac autogola bio je Šarlija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva su se vrata Hajduku otvorila, a onda su sve uprskali…

Nakon nove europske sramote kapetan Hajduka, koji je loše krenuo u novu sezonu te je protiv Ružomberoka promašio nekoliko ozbiljnih prilika, Marko Livaja, komentirao je ne baš idealan ”Hajdučki trenutak”

”Imali smo svoje šanse, ali nismo ih iskoristili. Primili smo nesretni autogol, svakome se dogodi. Moramo nastaviti dalje, biti fokusirani. Nije prvi put da nam se događaju ovakve stvari, već se to događalo i zadnjih godina. Ispadalo se i od gorih momčadi. Ovo je veliko razočaranje za nas, klub, navijače. Bit će teško ova dva-tri dana, ali treba to prebroditi”, kazao je nakon novog europskog debakla Livaja.

Međutim, o čemu to kapetan govori? Nema dalje, barem ne kad je Europa ove godine u pitanju. Nikad lakše, barem ne u zadnjih petnaest godina, Hajduk nije mogao do europske jeseni, do boljeg europskog Hajdukovog koeficijenta te hrvatskog koeficijenta… Da su Bili prošli Slovake, slabašni slovački klub, za grupnu fazu ne bi morali proći grčki AEK nego Noah iz Armenije. Dakle, nema dalje, barem ne u Europi, za Hajduk. Livaja, koji na početku sezone ne igra ozbiljan nogomet, zaboravlja protiv koga je to Hajduk igrao i od koga je ispao. Zaboga, Ružomberok bi se i u HNL-u borio za donji dio ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zvižducima nakon ispadanja od Ružomberoka te koliko oni zapravo bole…

”Bole, naravno da bole. Iako smo pokušali sve, stvorili smo dosta prilika, ali nismo ih iskoristili. Zvižduci su stvarno zasluženi. Svaka čast Ružomberoku, ali mislim da smo mi zaista puno kvalitetnija momčad od njih. Možda smo trebali malo više riskirati u Slovačkoj u prvom susretu, ne čekati drugi susret da ih ovdje u Splitu dobijemo. Na kraju smo primili jeftin gol i ispali smo iz Europe. Nije nam se ovo prvi put tako dogodilo.”

Putokaz…!?

Tek onda se Livaja proslavio svojim izjavama, i svojom analizom šokantnog ispadanja iz Europe. Naime, kapetan Bilih nakon novog euro debakla tvrdi kako ”im ovo mora biti putokaz”. Što točno? Činjenica da Hajduk u drugom poluvremenu protiv slabašnog protivnika nije stvorio ozbiljnu pravu šansu? Zar je to putokaz kapetane? Vi igrate u Hajduku, a Hajduk je nogometna institucija, tko je i što Ružomberok?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije da igramo neki lijep nogomet. Bili smo disciplinirani, ali nismo stvarali puno šansi. Ovaj put smo stvarali puno šansi, ali nismo ih iskoristili. Ovo nam mora biti putokaz, da neke od ovih šansi pretočimo u gol. Putokaz da nastavimo raditi i igrati jer ova momčad sigurno zna igrati nogomet. Mislim da trebamo biti hrabriji. Bit će zvižduka, ali igramo u Hajduku i moramo svi preuzeti veću odgovornost na sebe. Mislim da moramo i više riskirati, koliko god trener imao svoje neke taktičke zamisli, mislim da svatko ima neku svoju kvalitetu i mora donositi svoje odluke na terenu. Ne može nam tu trener puno pomoći, ako su naše odluke na terenu krive”, poručio je kapetan Hajduka te je na pitanje kako se iz svega izvući rekao ( prenosi Slobodna Dalmacija, koja je inače medijski pokrovitelj ovakvog Hajduka ):

”Imamo kvalitetu, moramo je pokazati na terenu, pokazati zajedništvo. Moramo na terenu donositi dosta kvalitetnije odluke, pokazati kvalitetu jer je posjedujemo. Imamo dosta mjesta za napredak. nadam se da ćemo se uzdignuti i napraviti pravu sezonu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.