O sudbini Irana i Nigerije mogao bi odlučivati novčić ili ždrijeb

Nakon svih šest odigranih utakmica u skupini F svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu o jednom od putnika u osminu finala mogla bi odlučivati lutrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, postoji velika mogućnost da Nigerija i Iran prvi dio natjecanja okončaju s identičnim učinkom, a da bi se to dogodilo Iran u zadnjem kolu mora pobijediti Bosnu i Hercegovinu 1-0, dok bi Argentina identičnim rezultatom morala pobijediti Nigeriju.

Tada bi Iran i Nigerija završili natjecanja sa po četiri boda, razlikom pogodaka 1-1 i međusobnim ishodom koji je završio bez golova.

Ukoliko se dogodi ovakav scenarij Međunarodna nogometna federacija (FIFA) će bacanjem novčića ili izvlačenjem jedne od reprezentacija iz šešira, odlučiti o plasmanu među 16 najboljih selekcija svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica krovne nogometne organizacije Delia Fischer je potvrdila kako bi se ždrijeb održao 90 minuta nakon što završe utakmice i to na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Utakmica između Nigerija i Argentina igrat će se 25. lipnja u Porto Alegreu, dok je ogled Irana i BiH istog dana u Salvadoru.

EP 1968. Talijani imali više sreće od SSSR-a

U povijesti velikih natjecanja već se događalo da o pobjedniku odlučuje ‘novčić’. Na Europskom prvenstvu 1968. godine Italija je u polufinalu pobijedila SSSR ‘lutrijom’. Nakon što je prva polufinalna utakmica završila bez pobjednika igrana je nova utakmica. Kako u ponovljenoj utakmici niti nakon produžetaka nije bilo golova, njemački sudac Kurt Tscherner izvukao je iz džepa kovanicu. Bolje sreće su bili Talijani koji su nakon toga u finalu pobjedom protiv Jugoslavije postali i europski prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.