O Vatrenima: Pogledajte najavu filma ‘Veličanstvenih 11’ Jakova Sedlara

Foto: snimka zaslona

Objavljena je najava za film “Veličanstvenih 11” Jakova Sedlara o Vatrenima, najvećem uspjehu hrvatskoga sporta, ali i o ljubavi i igrača prema svome dresu i grbu i ljubavi naroda prema igračima i igrača prema narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte ga ovdje:

“Sport je uvijek važan – pitanje identiteta. Davor Šuker i Zlatko Dalić i mnogi drugi iz sporta smo prijatelji i dogovorili smo se da napravimo film o veličanstvenih jedanaest na Europskom prvenstvu 1990. u Rusiji. Film će biti na engleskom jeziku. Kad nekome u svijetu spomenete Hrvatsku – nitko vam neće spomenuti predsjednika ili premijera, nego će vam reći ime nekog od naših sportaša. Sport je prva stvar po kojoj smo prepoznati u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

> Jakov Sedlar: Ako mi sami ne kažemo istinu o sebi, drugi je neće ispričati o nama

I u ovome filmu će trojica vrhunskih glumaca – Martin Sheen, Sir Derek Jacobi i James Earl Jones recitirati pjesmu hrvatskog pjesnika Drage Ivaniševića „Hrvatska“ i cijela reprezentacija će recitirati ovu pjesmu. U filmu će se govoriti o najvećem uspjehu hrvatskoga sporta, ali i o ljubavi i igrača prema svome dresu i grbu i ljubavi naroda prema igračima i igrača prema narodu. Oni tu ljubav prenose svojim znojem u dresu. A narod svojim navijanjem, pljeskanjem, dočekom igrača i podrškom iskazuje ljubav na jedan drugi način. Imamo što pokazati u filmu i dio o Šukeru i o reprezentaciji bit će važni u kontekstu promocije Hrvatske”, rekao je ranije Jakov Sedlar u 55 minuta kod Željke Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.