Od čega je zapravo umro Diego Maradona?

epa08841529 (FILE) - Argentinian national soccer team head coach Diego Maradona celebrates during the FIFA World Cup 2010 group B preliminary round soccer match between Greece and Argentina at the Peter Mokaba stadium in Polokwane, South Africa, 22 June 2010 (re-issued on 25 November 2020). Diego Maradona has died after a heart attack, media reports claimed on 25 November 2020. EPA/JONATHAN BRADY *** Local Caption *** 00000402402722

Kako javljaju svjetski mediji jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, Argentinac Diego Maradona, nije preminuo od srčanog udara, kako je prvotno bilo objavljeno, već od akutnog edema pluća. Edem pluća je zapravo uzrokovan slabim radom srca, a sve je to uzrokovano načinom života koji je vodio ”Mali zeleni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, obdukcijom je utvrđeno kako je Maradonino srce bilo bilo povećano i slabo, zbog čega je teže pumpalo krv u ostatak tijela. Samu obdukciju je provelo čak šest liječnika, pet od njih je određeno od strane vlasti u Argentini, a jedan od strane obitelji. U ovim trenucima u tijeku je  toksikološka analiza koja bi u roku od tjedan dana trebala utvrditi je li, kako se sumnja, u tijelu Diega Maradone bilo alkohola ili narkotika.

Podsjetimo, Maradona je prije dva tjedna pušten na kućnu njegu poslije operacije krvnog ugruška u glavi 3. studenog. Navodno se dobro oporavljao, no to je zapravo relativno jer je vrlo brzo nastao novi problem koji je ‘‘El Diega” stajao života u 61. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.