Zinedine Zidane: ‘Žao mi je zbog Maradonine obitelji’

Foto: Twitter

Teško je reći tko je najbolji nogometaš svih vremena, neki će reći da je to Brazilac Pele, i neće biti u krivu, drugi će kazati kako je to Argentinac Diego Maradona čiju smrt posljednjih sati nogometni svijet oplakuje, treći tvrde da je najveći Francuz Zinedine Zidane, a četvrti pokazuju na još jednog Brazilca, ”pravog” Ronalda. Bez obzira na sve svi su u pravu, naime, teško je izabrati najboljeg jer svaka generacija ima svoje junake, pa tako i sportske junake, nogometne. Diego Maradona obilježio je osamdesete godine prošlog stoljeća te početak devedesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Reala, već spomenuti Zinedine Zidane, također jedan od nogometnih velikana, prisjetio se ”Malog zelenog”.

“Ovo je ogroman gubitak za svijet nogometa  i za svijet općenito. Sjećanja na Svjetsko prvenstvo 1986. još su mi uvijek u svježa, imao sam 14 godina. Maradona je bio jedinstven”, rekao je Zidane te je dodao:

“Moj idol je bio Enzo Francescoli, ali Maradona je bio igrač kojeg smo svi voljeli. Bio je nevjerojatan. Imao sam sreću reći Maradoni da ga smatram briljantnim igračem. Stvarno mi je žao, pogotovo zbog njegove obitelji. Ne mogu pronaći riječi kojima bih izrazio svoje osjećaje. Svi smo jako tužni ”, rekao je francuski stručnjak, koji je inače 12 godina mlađi od Maradone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.