Odjeci pobjede Hajduka na Malti i pogodak debitanta posvećen preminulima ocu i djedu…

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Hajduka, kako smo već pisali, pobjedom su krenuli u novu europsku avanturu. Naime, Hajduk je na Centenary stadionu u gradu Ta’ Qali na Malti zasluženo pobijedio Gziru United 2-0 te tako stekao zavidnu, vjerojatno i nedostižnu, prednost za uzvrat. Uostalom, bez obzira na teške uvjete za igru hrvatski predstavnik kao apsolutni favorit otišao je na Maltu i to opravdao više rezultatom nego igrom. No, potrebno je strpljenje, to je tek početak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvi pogodak za Splićane zabio je Adam Gyurcso, najprije je njegov udarac s bijele točke domaći vratar obranio, no, ona se odbila natrag a tada Gyurcso nije pogriješio. Drugi gol za Hajduk zabio je u posljednjim sekundama dvoboja debitant Ivan Dolček.

Nakon utakmice Hajdukovac Domagoj Bradarić komentirao je teške uvjete za igru koji su vladali, kako se i očekivalo, na Malti:

‘Mogu reći da je ovo jedna od najtežih utakmica koje sam ja osobno igrao. Prvo poluvrijeme je bilo katastrofa, prevruće. Ekipa je na kraju ipak to iznijela. Prva utakmica sezone sigurno nije laka za sve. Čestitam ekipi na pobjedi i trebamo se dizati iz utakmice u utakmicu…” Bradarić tvrdi da mogu biti zadovoljni pobjedom na Malti te se nada da bi Hajduk ove sezone mogao napokon daleko stići u Europi.  Dakako, puno će toga ovisiti i o ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo spomenuli drugi gol za Hajduk zabio je debitant Ivan Dolček, koji je, posve razumljivo, nakon utakmice bio presretan te svoju sreću nije ni pokušavao sakriti. Prije svega ipak važno je da su Splićani odnijeli pobjedu.

”Drago mi je što smo pobijedili, ostvarili cilj i sada idemo dalje.  Vrlo je neugodno, umjetna trava i vrućina, nismo naviknuli na takve uvjete, ali sve je dobro prošlo i možemo biti zadovoljni. Povukao sam zadnji atom snage u zadnjoj minuti i eto, zabio gol…”

Dolček je ipak upozorio na činjenicu da uskoro kreće i hrvatsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Treba se treba se sada dobro posložiti i odmoriti pa ćemo dobro sve odraditi”, kazao je Dolček te je otkrio kome je posvetio svoj prvi gol u dresu Hajduka.  Lijepa je to posveta.

”Posvećujem ovaj gol svom ocu i djedu koji su preminuli prije tri godine i svaki gol koji postignem ću posvetiti njima…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.