Odlazak jedne generacije: Njemačka nakon osmine finala Eura izgubila i sjajnog veznjaka…

epa09286333 Bernardo Silva (L) of Portugal in action against Toni Kroos of Germany during the UEFA EURO 2020 group F preliminary round soccer match between Portugal and Germany in Munich, Germany, 19 June 2021. EPA/HUGO DELGADO (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Njemačka nogometna reprezentacija nije odigrala ni blizu Euro kakav se od njih kao višestrukih svjetskih prvaka očekivao. Naime, ispali su u osmini finala od Engleske na Wembleyju, u grupi su pobijedili Portugal, izgubili od Francuza i jedva se poraza spasili protiv Mađara. Ispali su uz Nijemce i Portugalci i Francuzi već u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Engleske na Wembleyju bila je posljednja utakmica u dresu njemačke reprezentacije zvijezde Reala Tonija Kroosa. Njemačka je tako izgubila (0:2) i utakmicu i sjajnog veznjaka, koji je rođen u siječnju 1990. Dakle, ima puno manje godina od jednog Luke Modrića, ali svejedno odlazi iz nacionalne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je dio njemačke reprezentacije koja je 2010. godine na SP-u u Južnoj Africi osvojila broncu, 2012. s reprezentacijom je stigao do polufinala Eura, Njemačku je zaustavila Italija, koja je u finalu izgubila od Španjolske 4:0. No Kroos je 2014. godine u Brazilu doživio svoj vrhunac u reprezentaciji, kada je Njemačka osvojila svjetsko zlato, u polufinalu su deklasirali Brazil 7:1, u finalu su pobijedili Messijevu Argentinu 1:0. Na prošlom Euru 2016. Njemačka je zaustavljena od Francuske u polufinalu, na SP-u 2018. godine u Rusiji nisu prošli skupinu. Ukratko, Kroosu su očito dosta dva razočarenja zaredom.

Kroos je u pismu objasnio razloge svog oproštaja od reprezentacije s kojom je imao velikih trenutaka.

”Donio sam odluku, ona je neopoziva. Ovo je odluka za moju obitelj i mene, jer je dobro da sam što više s obitelji. Želim biti potreban kao suprug i tata. Posebno hvala Joachimu Löwu. Vjerovao mi je i napisali smo dugu povijest uspjeha. Njegovom nasljedniku Hansiju Flicku želim puno sreće i uspjeha”, poručio je, između ostalog, veznjak Reala i suigrač Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.