Odlazi li nakon Svjetskog prvenstva Mateo Kovačić iz Reala?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac i nogometaš Reala Mateo Kovačić, kako piše Tuttosport, na meti je dva talijanska velikana, Intera i Milana. Radi se o dva kluba u kojima već igraju Hrvati, u Interu Ivan Perišić i Marcelo Brozović u Milanu Nikola Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuttosport tako piše kako dva velika kluba već u ljetnom prijelaznom roku, nakon Svjetskog prvenstva, planiraju u svoje redove dovesti hrvatskog veznjaka na nogometnom tržištu vrijednog 25 miijuna eura. Naravno, u slučaju uspješnog nastupa na SP-u Kovačićeva cijena drastično će skočiti, ukoliko Milan ili Inter ne riješe sve s Mateom neposredno uoči SP-a.

Inter je planirao dovesti Matea Kovačića u zimskom prijelaznom roku i to u vidu šestomjesečne posudbe, međutim, Real je ponudu odbio.  No, Inter se nije predao, navodno je Interov sportski direktor Piero Ausilio pripremio novu i financijski puno jaču ponudu. Tuttosport tako ističe da je i Milan u potrazi za veznim nogometašem tipa Matea Kovačića.  Tako je navodno Milanov sadašnji sportski direktor Massimiliano Mirabelli jedan od najvećih zagovornika angažiranja Matea Kovačića. No, tu ipak ima jedan problem, naime, u slučaju kupnje veliki bi problem mogao predstavljati UEFA-in financijski fair play model.  Milan nema veliki manevarski prostor.

Što je na sve ne tako davno rekao hrvatski nogometaš Mateo Kovačić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak u Milano? Nisam siguran. Sretan sam u Madridu. Nikada se ne zna i teško je prognozirati što će biti u budućnosti…” Podsjetimo, Mateo Kovačić je u Real otišao u kolovozu 2015. godine, kraljevski klub ga je od Intera otkupio za 31 milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.