Provjerava li policija tvrdnje Zdravka Mamića o ‘upletenosti dvojice ministara’ u skandal sa svastikom na Poljudu?

Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.hr

Vijest dana, barem kad je sport u pitanju vezana je uz svastiku na Poljudu, odnosno, nikad pronađene krivce za iscrtavanje simbola kojim se pokušalo, i djelomično uspjelo, osramotiti hrvatski nogomet i zaustaviti hrvatsku reprezentaciju na putu prema novom velikom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS i Vrbanović osuđeni zbog svastike na Poljudu: Milanovićev ministar obećavao, ali nikad nije riješio slučaj

(VIDEO) Zdravko Mamić: ‘Svastiku su organizirala dva ministra SDP-ove vlade, imam i dokaze’ 

Naime, izvršni predsjednik i odgovorna osoba Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović nepravomoćno je osuđen na splitskom Prekršajnom sudu na novčanu kaznu od pet tisuća kuna, dok je Hrvatski nogometni savez kao pravna osoba i organizator sportskog natjecanja kažnjen sa 50 tisuća kuna zbog svastike koja je “osvanula” na travnjaku Poljuda prije početka odigravanja utakmice između Hrvatske i Italije u lipnju 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nekoliko dana prije ove nepravomoćne presude gostujući u emisiji TV Bujica savjetnik Dinama Zdravko Mamić je između ostaloga rekao: ”Svastiku su organizirala dva ministra Vlade koji su meni radili progon. Reći ću njihova imena kada za to dođe vrijeme, imam za to dokaze…” Zanimljivo, ovu izjavu veći dio medija je ignorirao iako se radi o nevjerojatno ozbiljnim optužbama, koje bi, ukoliko se pokažu istinitima, morale rezultirati i odgovarajućim sankcijama za ”bivše ministre.”

Pojedini portali, među njima i portal Direktno.hr, donose informacije vezane uz Mamićeve optužbe na račun ministara iz bivše Vlade Zorana Milanovića.  Naime, od nemilog događaja na Poljudu uoči utakmice Hrvatske i Italije prošle su dvije godine i dva mjeseca, iako je tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić javno obećao da će počinitelji biti vrlo brzo pronađeni do dana današnjeg za njima se traga, kao da su u zemlju propali. Više uspjeha nije bilo ni za vrijeme ministra Vlahe Orepića, kao ni danas kad je na čelu MUP-a Davor Božinović.

”Policija provjerava navode iznesene u emisiji. S obzirom na zakonsku odredbu o tajnosti izvida, koje policija provodi u slučaju kojeg navodite u svom upitu, trenutačno nismo u mogućnosti iznijeti detalje pojedinih mjera i radnji koje se provode”, odgovorili su portalu Direktno iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Zdravko Mamić je u emisiji TV Bujica optuži SDP za progon protiv njega, no, nije se tu zaustavio. Tvrdi kako je na čelu tima koji je protiv njega vodio progon bio Ranko Ostojić, bivši ministar unutrašnjih poslova u bivšoj Vladi Zorana Milanovića.

“Na čelu tima protiv mene bio je Ranko Ostojić, u kooperaciji s Dinkom Cvitanom i šefom policijskog Uskoka Marijom Bertinom. To ću dokazati, svjestan sam toga. Ja i vi bi večeras bili uhićeni da vam to sada pokažem! Imam sve; od toga kako su se dogovarali i komunicirali, a sve su pokrenuli Josipović i SDP! Kasnije su sve nastavile druge strane, ne mislim samo na Most. Mislim tu i na HDZ, jer smatraju da će sotoniziranjem mene i HNS-a privesti naše glave na oltar Hajdukovih ambicija i Udruge ‘Naš Hajduk’. Hajduk ima navijače kao nitko na svijetu, imaju temperament Dalmacije, no problem je neostvarena ambicija da 13 godina nisu prvi. Zato žele moju i Šukerovu glavu”, rekao je Zdravko Mamić u TV Bujici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.